Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muista nämä kesälomaa suunnitellessa

Ura
 

Onko kesäloma jo buukattu täyteen ohjelmaa vai ovatko suunnitelmat vielä täysin levällään? Työterveyspsykologian dosentti Kirsi Ahola neuvoo, miten saat kesälomasta eniten irti.

 

1. Älä varaa matkaa heti loman alkuun. Jos työt ruuhkaantuvat ennen lomaa ja olet aivan nääntynyt, tarvitset aluksi silkkaa lepoa. Ensimmäinen lomaviikko kannattaa ottaa kaikessa rauhassa. Jos taas pystyt irtautumaan helposti töistä, voit lähteä matkalle vaikka heti loman alussa. Töistä pääsee hyvin irti maisemaa vaihtamalla.

 

2. Älä käytä kaikkia lomapäiviäsi kesäkuukausina. Loman vaikutus kestää tutkimusten mukaan melko vähän aikaa, joten vuoden aikana kannattaa pitää useampia lomajaksoja. Jos kuitenkin voimat ovat aivan lopussa, yhden pitkän loman merkitys korostuu.

 

3. Älä buukkaa lomaa täyteen ohjelmaa. Parhaimmillaan loma sisältää passiivista olemista, aktiivista tekemistä, fyysistä toimintaa ja sosiaalista kanssakäymistä.

 

4. Älä pilaa lomaasi sähköpostilla. Yritä jättää työsähköposti täysin lukematta. Jos se ei ole mahdollista, päätä että luet sähköpostit esimerkiksi vain maanantaiaamupäivisin.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!