Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epämieluisa musiikki voi häiritä

Ura
 
Helsingin Sanomat

Aivotutkimuksen mukaan musiikki aktivoi koko aivot: liikkeitä ohjaavat järjestelmät, tunnekeskukset ja jopa näköaivokuoren. Aivojen eri osien välinen liikenne vilkastuu.

Musiikki vaikuttaakin sekä kehoon että mieleen.

Rytminen ja nopea musiikki virkistää, nostaa mielialaa, auttaa tarttumaan toimeen ja lisää jaksamista. Hidastempoinen melodia taas rauhoittaa.

On kuitenkin tärkeää, että musiikki on mieluisaa ja että siihen voi itse vaikuttaa. "Väärä" musiikki häiritsee ja ärsyttää.

Mieluinenkin musiikki voi kuormittaa, jos sitä kuulee liikaa, sanoo Työterveyslaitoksen professori Minna Huotilainen.

Esimerkiksi vaatekaupoissa ja ravintoloissa jatkuvasti soiva rytminen musiikki vie työntekijän ylikierroksille ja vaikeuttaa työstä palautumista.

Kaikkiin töihin ja kaikille musiikki ei sovi.

Keskittymistä vaativa kirjoittaminen voi häiriintyä, jos samalla kuuntelee sanoitettuja kappaleita. Muusikoilla taas aivot askartelevat automaattisesti myös hiljaa kuuluvan taustamusiikin parissa ja keskittyminen vaikeutuu.

Sen sijaan monet tarkkaavaisuuden ongelmista kärsivät ovat saaneet musiikin kuuntelusta apua keskittymistä vaativiin tehtäviin.

Lähteenä käytetty myös Aalto-yliopiston professorin Mikko Samsin artikkelia Musiikki aktivoi koko aivot. Suomen Aivosäätiö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!