Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tärkein asia, jonka olen töissä oppinut

Ura
 
Piia Elonen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on politiikan ja talouden toimituksen esimies.

Ensi viikolla moni aloittaa uudessa kesätyöpaikassaan. Jännittävää. Ja muutama vakiintuneemminkin työelämään kiinnittynyt on ehkä vaihtamassa työpaikkaa. Jännittävää sekin.

Uudessa työpaikassa on vastassa kaikenlaista perehdytystä. Mistä löytyvät työkalut, miten työpaikan ohjelmat toimivat, mikä on hyvä työskentelyasento, mistä kone kännistyy, mistä löytyvät erilaiset tiedostot ja mitä vastata asiakkaalle. Missä on vessa, missä syödään eväät, koska saa pitää tauon.

Opittavaa on paljon. Mutta on myös universaaleja ohjeita, joita voi soveltaa kaikilla työpaikoilla. Tai elämässä yleensäkin. Tervehdi. Korjaa jälkesi. Ole reipas. Kysy jos et osaa tai ymmärrä.

Yksi neuvoista on kuitenkin ylitse muiden.

Ajattelin kesätyösesongin alkamisen kunniaksi jakaa tärkeimmän ohjeen, jonka olen työelämässä oppinut. Se on tämä:

Tee työsi hyvin. Aina. Kaikissa työpaikoissa.

Tee työsi hyvin. Niin yksinkertaista se on.

Voi olla, että ensimmäinen työpaikkasi ei ole ihan sitä, mistä haaveilit. Siksi saatat ajatella näin: Rahaa pitää saada, mutta tähtään ihan muualle. Sitten kyllä tykitän, kunhan pääsen sinne unelmien huippufirmaan. Turha tuhlata paukkuja tässä jämämestassa.

En suosittele tätä lähestymistapaa.

Työn hyvin tekemiseen ei tarvita isoa budjettia, ei loistopomoa, ei huippuammattilaiskollegoita, ei parhainta työvälineistöä.

Toki ne auttavat. Mutta työnsä voi tehdä hyvin myös siinä pikkupuljussa, jossa pomo on vähän pihalla, työvälineet olivat uusinta uutta 1990-luvulla ja asiat ovat muutenkin pikkuisen rempallaan.

Ikinä ei voi tietää, kuka on tulevaisuudessa pomosi tai kollegasi, alan huippuammattilainen – se tyyppi, johon muut benchmarkkaavat. Se voi olla se vähän nuhjuinen hiihtelijä juuri siitä jämäfirmasta, jossa olit ensimmäisenä kesänä.

On noloa olla työhaastattelussa hakemassa kauan haaveilemaansa unelmatyöpaikkaa, jos pöydän takana on ihminen, jonka alaisena vuosia aiemmin lusmuilit kuin viimeistä päivää.

Sitä ei oikein voi perustella mitenkään. Tämä ei ole kovin toimiva selitys: "Pidin firmaa niin rähjäisenä ja sinua niin onnettomana luuserina, ettei maksanut vaivaa edes yrittää."

Siksi työ kannattaa tehdä hyvin, aina ja kaikissa työpaikoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!