Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pätevistä sosiaalityöntekijöistä on pulaa

Ura
 
Helsingin Sanomat

Sosiaalityöntekijät auttavat kaiken ikäisiä ihmisiä ja perheitä arjen ongelmissa ja kriisitilanteissa. Heidän työpaikkojaan ovat muun muassa kuntien sosiaalitoimistot, kasvatus- ja perheneuvolat, sairaalat, mielenterveystoimistot, kuntoutuslaitokset sekä päihde- ja kriminaalihuollon laitokset.

Työnkuva on laaja. Siihen voi kuulua sosiaalista ohjausta ja neuvontaa sekä päätöksentekoa taloudellisen tuen jakamisesta tai kodin ulkopuolelle hoitoon sijoittamisesta.

Sosiaaliala työllistää Suomessa yli 190 000 henkeä. Sosiaalityöntekijöitä on vajaat 5 000. Heistä valtaosa työskentelee kuntien ja kuntayhtymien palveluksessa.

Raskas ja matalapalkkainen virkatyö ei houkuttele korkeakoulutettuja. Alalla on jatkuva pula kelpoisuusvaatimukset täyttävistä työntekijöistä. Esimerkiksi kiireellisten huostaanottopäätösten tekeminen edellyttää ylempää korkeakoulututkintoa, johon sisältyy yliopiston pääaineopinnot sosiaalityössä.

Pääkaupunkiseudulla epäpäteviä sosiaalityöntekijöitä on yhteensä 23,3 prosenttia.

Helmikuussa pääkaupunkiseudun kuntien apulaiskaupunginjohtajat julkaisivat kannanoton, jossa toivottiin Helsingin yliopiston lisäävän kiireesti sosiaalityön aloituspaikkoja. Niiden lisääminen ei kuitenkaan liene ainoa ratkaisu työvoimapulaan. Viime vuonna Helsingin yliopistossa ei edes saatu täytettyä kaikkia sataa sosiaalityön aloituspaikkaa.

Lähteet: Sosiaali- ja terveysministeriö, Työ- ja elinkeinoministeriö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!