Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin työpaikasta voi tehdä perheystävällisen

Ura
 

Väestöliitto aloitti viime vuonna Perheystävällisesti töissä -hankkeen, jonka tavoitteena on kehittää työkulttuuria. Väestöliiton erityisasiantuntija Anna Kokko kertoo, miten työpaikkaa voi muuttaa perheystävällisemmäksi.

1Joustavat työaikaratkaisut. Tietotyöntekijän tehokkuus voi olla parhaimmillaan, jos kesken päivän voi hoitaa perheasioita tai pitää luovan tauon.

2Pelisäännöt ja tasa-arvosuunnitelma. Pelisäännöt voivat sisältää lakeja tai työehtosopimuksia tarkempia tai parempia ehtoja ja joustoja henkilöstölle. Miten esimerkiksi poissaolot lapsen tai muun omaisen hoidon vuoksi toteutetaan? Hyvä henkilöstö- ja tasa-arvosuunnittelu tukee työpaikan perheystävällisyyttä. Usein henkilöstöllä on myös valmiina hyviä ehdotuksia ja ideoita, miten epäkohtia voisi torjua.

3Etätyö auttaa monia työ- ja perhe-elämän yhteensovittamisessa. Työsähköposteista on silti osattava päästää myös irti.

4Esimiehen esimerkki. Esimiehet tekevät päivittäin ratkaisuja, jotka voivat joko tukea tai vähentää perheystävällisyyttä. Esimies itse voi toimia hyvänä esimerkkinä muun muassa lähtemällä itse ajoissa hakemaan lapsia päivähoidosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!