Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin haet uutta työpaikkaa

Ura
 
Helsingin Sanomat

1. Ota selvää, miten oma alasi rekrytoi. Ole aktiivinen. Työ- ja elinkeinotoimiston verkkopalvelu (www.te-palvelut.fi) on Suomen kattavin yksittäinen rekrytointikanava, mutta huomattava osa työpaikoista täytetään ilman, että ne tulevat julkiseen hakuun.

2. Jos olet ollut pitkään samassa yrityksessä, kerro jo hakemuksessa lyhyesti, mistä syystä haet uutta paikkaa. Perustele myös, miksi haet juuri siihen yritykseen ja tehtävään, johon olet lähettänyt paperisi. Nämä kysymykset nousevat esiin viimeistään työhaastattelussa.

3. Sen sijaan, että irtisanomisen jälkeen lähetät paniikissa kymmeniä tai satoja hakemuksia, selvitä itsellesi, millaista työtä haluat, viihdytkö yksin vai tiimissä, missä olet hyvä ja mistä olet saanut kiitosta. Ota selvää yrityksestä ja tehtävästä, ja hae paikkaa vasta sitten.

4. Työnhaussa mitataan markkina-arvo: mitä sellaisia taitoja sinulla on, joista työnantajan todella kannattaa maksaa? Tee täsmähakemus, jossa tuot selkeästi esiin osaamisesi juuri tässä tehtävässä.

5. Pysy totuudessa. Brändäys ei auta, jos sen takana ei ole todellista näyttöä taidoista. Kerro myös huonot puolesi.

6. Cv on sinun tuoteselosteesi. Tee se hyvin. Samaan työpaikkaan saattaa tulla parisataa hakemusta. Jos cv on köyhä, on suuri vaara pudota jo karsinnan ensi vaiheessa. Pelkkä ammattinimike ei riitä. Kerro konkreettisesti, mitä tehtäviä olet työsuhteesi eri vaiheissa tehnyt. Kirjaa myös kurssit ja projektit, joihin olet osallistunut.

7. Valmistaudu työhaastatteluun huolella. Keksi ennalta fiksuja kysymyksiä yrityksestä ja tehtävästä. Kysymykset kertovat aidosta kiinnostuksesta ja motivaatiosta juuri tätä yritystä kohtaan, mikä painaa valinnassa.

Lähde: Seniorikonsultti Jaana Pollari, rekrytointiyritys Arespartners

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!