Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkopuolinenkin saa pomottaa työpaikalla

Ura
 
Seppo Koskinen Työoikeuden professori Turun yliopisto
Ulkopuolisella on oikeus johtaa.
Ulkopuolisella on oikeus johtaa.

Työyhteisössämme on henkilö, joka on pannut alulle ison projektin. Hän on projektin vetäjä ja sopinut työstä entisen toiminnanjohtajamme kanssa. Henkilö ei ole työsuhteessa organisaatioomme, mutta hänen työstään maksetaan korvausta. Paljonko valtaa ja vastuuta tällaiselle henkilölle voi antaa? Voiko työsuhteeton toimia työsuhteessa olevan esimiehenä?
 

Työsopimuslaki ei edellytä työsopimussuhdetta työnantajan sijaiselta, esimerkiksi projektin vetäjältä tai edes toimitusjohtajalta, vaan työnantaja voi asettaa edustajakseen myös organisaation ulkopuolisen henkilön.

Työnantajan sijaisena toimivalla henkilöllä, kuten itsenäisellä yrittäjällä tai henkilöstövuokrausyhtiön työntekijällä, on oikeus johtaa ja valvoa työtä sekä toimia työsuhteessa olevien työntekijöiden esimiehenä.

Lain mukaan vahingonkorvausvastuu on kuitenkin työnantajalla. Jos työnantajan sijainen tehtäväänsä suorittaessaan aiheuttaa työntekijälle vahinkoa virheellään tai laiminlyönnillään, työnantaja vastaa syntyneen vahingon korvaamisesta.

Muutoin sijaisen – eli tässä tapauksessa projektin vetäjän – oikeudet ja velvollisuudet työnantaja määrittelee yhdessä sijaisen kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!