Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alan vaihto houkuttelee keski-ikäistä

Ura
 
Helsingin Sanomat

Harva vaihtoi ammattiaan vuosina 1989–2007, ilmenee Valtioneuvoston kanslian julkaisusarjan tutkimuksesta (5/2009), jossa tutkittiin ammattien välistä liikkuvuutta Suomessa noina vuosina.

Ammatinvaihtajien osuus työssäkäyvistä pysytteli alle viidenneksessä ja oli jopa vähemmän kuin joka kymmenes joinakin vuosina.

Ammatinvaihtamista on vaikea seurata, koska työvoiman liikkuvuudesta ei tehdä tilastoja, yksi tutkimuksen tekijöistä, työelämän erikoistutkija Simo Aho Tampereen yliopistosta toteaa.

Työpaikan vaihtaminen rekisteröidään, mutta ammatinvaihtoa ei.

"Ammatti on sitä paitsi tulkinnanvarainen kysymys. Voidaan miettiä, vaihtuuko ammatti, kun kanankasvattaja ryhtyy kalkkunankasvattajaksi", Aho huomauttaa.

Tutkimuksessa selvisi, että ammattia vaihdetaan taloudellisesti vakaana aikana. Epävarmassa tilanteessa sinnitellään vanhassa ammatissa.

Halu vaihtaa ammattia nousee usein pintaan keski-iässä, jolloin vanha työ on näyttänyt sekä hyvät että huonot puolensa, Uudenmaan Ely-keskuksen tutkija Jouni Nupponen kertoo.

Keski-ikäisten alan vaihtoon vaikuttavat terveydelliset syyt. Tilastojen valossa ammatin vaihdon yleisin syy on sairauden alentama työkyky.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!