Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kun työpaikalla on ongelma, kannattaa tilata guru luennoimaan

Ura
 
Pekka Seppänen
Kirjoittaja on valmentaja ja neuvonantaja.

Työpaikalla on ongelmia. Esimiestyöskentely ontuu. Yhteistyö reistailee. Työhyvinvointi on pelkkä yhdyssana. Motivaatio on nollan ja miinus yhden välissä.

Mitä pitäisi tehdä? Tilataan guru pitämään luento!

Gurun ei tarvitse olla alansa parhaita asiantuntijoita. Riittää, että hän on alansa tunnetuimpia. Kaikkein tärkeintä on, että gurulla on viihdyttävä show, joka ohjaa ajatukset pois ongelmista.

Esityksensä alkajaisiksi guru pahoittelee, että hänelle annettu aika on aivan liian lyhyt. Sen jälkeen guru käyttää puolet ajasta omien saavutustensa esittelemiseen.

Guru kertoo vetävästi, mitä kaikkea hän on saanut aikaan, kun hän on käynyt esiintymässä muualla.

Hän mainitsee pari erinomaista esimerkkitapausta. Samalla hän hieraisee pari kertaa nenäänsä sen merkiksi, että esimerkkitapauksia ei pidä ottaa aivan todesta.

Ei guru varmaan itsekään oikeasti usko, että juuri hänen kertaluentonsa ansiosta myynti kasvoi 20 prosenttia ja poissaolot vähentyivät puoleen?

Guru kertoo yleisölleen, että kerran erään toisen yleisön joukosta nousi mies, joka huudahti: "Hei Pekka, onko tämä kaikki mahdollista jokaiselle, myös minulle?"

Tästä voi päätellä, että guru laskettelee luikuria, sillä Suomessa yksikään mies ei huudahda, saati että puhuttelisi etunimeltä.

Guru on tehnyt yhteistyötä kaikenlaisten mahtavien henkilöiden kanssa. Vähäinen esiintymisaika hupenee entisestäänkin, kun guru luettelee näiden mahtavuuksien titteleitä.

Guru pudottelee menestysfirmojen nimiä. Tai sitten ei pudottele. Kumpikin tapa on viisas. Gurulla on nimittäin vaitiolovelvollisuus. Siksi hän voi kerskua pelastustarinoilla, joissa ei mainita nimiä. Pelastettavana on milloin ollut "suuren pörssiyhtiön johtoryhmä", milloin "lehtien palstoilta tunnettu huippujohtaja".

Gurun esityksestä käy ilmi sekin, että guru on kamalan kysytty. Valmennukset täyttävät kalenterin, toimittajat penäävät haastatteluja ja seminaarien järjestäjät kerjäävät key noteksi.

Jostain kumman syystä guru kuitenkin lähtee puhumaan kaikkialle minne pyydetään ja kirjoittelee henkensä pitimiksi mitäänsanomattomia kolumneja kaikenkarvaisiin julkaisuihin.

Kirjoittaja on valmentaja, neuvonantaja ja guru.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!