Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin teet työyhteisöstä hoivaystävällisen

Ura
 
Helsingin Sanomat

Joustavat työkäytännöt.
Läheishoivaajan arkea helpottavat joustot, joita tuovat esimerkiksi työaikapankki ja liukuva työaika. Liikkumavaraa läheisen hoitoon antavat myös lyhennetty työaika, etätyö ja mahdollisuus säästää vuosilomapäiviä.

 

Puhelinetiketti.
Työyhteisöllä on hyvä olla selvät pelisäännöt, missä ja miten työntekijän on sopivaa hoitaa henkilökohtaisia puheluita. Rauhallinen puhumistila takaa yksityisyyden suojan myös hoivattavalle, jonka asioita puhelimessa hoidetaan.

 

Myötätunto ja huomaavaisuus.
Tutkimusten mukaan työyhteisön huomaavainen ja ystävällinen käytös synnyttää myönteistä imua töihin, kun taas kielteinen ilmapiiri on yhteydessä työuupumukseen. Erityisen tärkeää työyhteisön tuki on, kun työntekijä osallistuu läheisensä saattohoitoon tai kun hoitaja toipuu omaisen kuolemasta.

 

Varhaisen tuen malli.
Läheishoivaajat ovat usein muita stressaantuneempia ja tuntevat olonsa uupuneeksi. Työntekijän työkykyä saattavat pitää yllä esimerkiksi työhyvinvointi- ja stressikonsultaatiot sekä yrityksen tarjoama koti- ja siivousapu. Mitä varhaisemmassa vaiheessa työntekijä saa tukea tilanteeseensa, sitä varmemmin se auttaa.

 

Hoivavapaasäännöksistä tiedottaminen.
Työsopimuslaki on mahdollistanut vuodesta 2011 saakka työntekijälle palkatonta vapaata tilanteissa, joissa läheisen hoitaminen sitä vaatii. Hoivaystävällisessä työpaikassa vapaasta tiedotetaan ja sovitaan joustavasti työntekijän kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!