Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saako sairauslomalla tehdä kivoja asioita?

Ura
 
Helsingin Sanomat
Colourbox
Sairauslomalla kannattaa panostaa työkyvyn edistämiseen.
Sairauslomalla kannattaa panostaa työkyvyn edistämiseen. Kuva: Colourbox

Olen pitkään seuraillut työkaverin sairauslomia. Mitä pitäisi ajatella siitä, että useamman viikon sairauslomalla oleva työntekijä näyttää Instagramin ja Facebookin perusteella viettävän varsin mukavia vapaapäiviä? On kestejä ystävien kanssa, retkiä lapsille, harrastuksia. . . Voiko työnantaja puuttua tähän?

Työntekijän on työnantajan pyynnöstä esitettävä luotettava selvitys työkyvyttömyydestään. Työehtosopimusmääräykset ja yrityskäytäntö vaikuttavat siihen, millainen selvitys työntekijältä vaaditaan.

Sairauslomalla kannattaa ja pitää tehdä asioita, jotka edistävät työkyvyn palautumista. Se voi olla vuodelepoa, liikuntaa tai sellaista sosiaalista tekemistä, joka edesauttaa esimerkiksi masennuksesta toipumista.

Sairauslomalla ollessaan ei ole viisasta kertoa sosiaalisessa mediassa tekemisistään, koska viestimien hallitsemattomuus saattaa kääntyä sairauslomalaista itseään vastaan.

Vaikka itse ei haluaisi tekemisiensä kantautuvan esimiesten tietoon, voi kaveriksi hyväksytty kollega saattaa toipilaan epäedulliseen valoon hauskan Facebook-päivityksen kautta.

Jos työnantajalla herää perusteltu epäilys siitä, että sairauslomaa käytetään väärin, asia on hyvä selvittää työpaikalla.

Jarmo Lahti
Asiantuntija
Toimihenkilöliitto Erto ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!