Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pauligilla kannustetaan kertomaan työpaikan asioista somessa

Paulig pitää huolta työilmapiiristä sosiaalisen median avulla.

Ura
 
Liisa TaKala
Pauligin viestintäpäällikkö Mervi Siikala (vas.) keksi idean työntekijälähettiläistä. Ostopäällikkö András Koroknay-Pál kertoo mielellään työstään somessa.
Pauligin viestintäpäällikkö Mervi Siikala (vas.) keksi idean työntekijälähettiläistä. Ostopäällikkö András Koroknay-Pál kertoo mielellään työstään somessa. Kuva: Liisa TaKala

Kahvikonserni Pauligin ostopäällikkö András Koroknay-Pál koluaa työnsä puolesta kahviplantaaseja muutaman kerran vuodessa. Työmatkat eivät tietenkään ole mitään rentoa lomailua. Mutta aika hauskalta ne kyllä näyttävät.

Koroknay-Pál on työntekijälähettiläs. Hän julkaisee työmatkoilla ottamiaan kännykkäkuvia Instagram-sivustolla.

YouTubeen lataamallaan videolla mies lusikoi kahvia suuhunsa, purskuttelee sitä hetken ja sylkäisee pois. Ihan kuin viininmaistajaisissa.

"On hienoa, että mekin täällä toimistolla näemme lähes reaaliajassa, mitä kahvin alkuperämaissa tapahtuu", sanoo viestintäpäällikkö Mervi Siikala.

Idea työntekijälähettiläästä oli Siikalan. Hän ehdotti ajatusta yrityksen johdolle muutama vuosi sitten.

Sen jälkeen, kun Pauligin työntekijät olivat avanneet työpäiviään sosiaalisen median kanavissa, Siikala alkoi saada yhteydenottoja muista yrityksistä.

"Niitä tuli parikymmentä. Meitä pyydettiin sparraajaksi. Sovimme treffit ja juttelimme somen haasteista. Joku kysyi, miten panitte sen työntekijälähettilyyden päälle."

No, miten?

"Laitoimme intraan kaikille työntekijöille avoimen kutsun, jossa etsimme kiinnostuneita jakamaan kaikkia niitä hienoja asioita, joita täällä töissä tapahtuu mutta joista kukaan ei tiedä."

"Tavoitteena oli saada kahdeksan ihmistä. Halukkaita ilmaantui 40!"

Työtekijälähettiläät ovat osoitus siitä, miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää myös työhyvinvoinnissa.

"Samalla tavalla, kun kerrot työkaverille jostakin asiasta, some tuo sen näkyväksi myös muille. Tämä edesauttaa työhyvinvointia: kun annat työntekijöille oikeuden kertoa vapaasti fiiliksistään, työnantajan on pakko keskittyä siihen, että työpaikalla on oikeasti hyvä olla", Siikala sanoo.

Hänen mukaansa työntekijöitä ei voi rajoittaa jakamaan vain hyviä juttuja. Jos antaa luvan olla avoin, myös negatiivisista asioista pitää saada kertoa.

Koroknay-Pál sanoo, että työntekijälähettiläät ovat kasvattaneet yhteishenkeä noin 350 ihmisen työpaikalla. Moni heistä olisi toisilleen täysin tuntematon ilman lähettiläitä.

Jokaisella työntekijälähettiläällä on oma näkökulmansa. Koroknay-Pál esimerkiksi pyrkii tekemään kahvin hankintaketjun läpinäkyvämmäksi paitsi työkavereilleen myös kuluttajille.

"Jokaisen on hyvä tietää, mistä kahvi tulee. Itselleni tulee hyvä fiilis siitä, kun saan jakaa tietoa ja tehdä pavusta kuppiin -ideaa konkreettisemmaksi."

Siikalan mukaan työntekijät kokevat, että työnantaja arvostaa heitä oikeasti, kun se on rohkaissut olemaan avoin ja antanut kaikille oikeuden tuoda oman äänensä kuuluviin julkisesti.

"Perinteisen median aikaan olivat vain tietyt puhemiehet, jotka saivat edustaa yritystä mediassa. Meillä, niin kuin monessa muussa firmassa, on oltu arkoja, mutta tässä asiassa johto on ollut innokkaasti mukana alusta asti."

Onko sinun työpaikallasi tehty jokin parannus, josta on ollut iloa ja hyötyä? Kerro siitä meille: hs.tyoelama@hs.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!