Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tietääks joku jonkun kivan tyypin?

Ura
 
Reetta Räty
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja yrittäjä.

On kaksi vastakkaista tapaa rekrytoida työntekijä.

Ensimmäinen malli: Kootaan vaatimuslista. Kielitaito, koulutustaso, aiempi kokemus, erityisosaaminen.

Etsitään henkilö, jolla on toivotut ominaisuudet ja sovitellaan hänet organisaation lokeroon. Työtehtävät ja palkka ovat samat kuin edellisellä tehtävää hoitaneella.

Ja se toinen tapa. Palkataan hyviä tyyppejä ja räätälöidään heille sopivat työtehtävät.

Työpaikkailmoituksia lukiessa näyttää siltä, että vallalla on ensimmäinen malli. Kakkostyypin työnhaku tapahtuu hakuilmoitusten sijaan esimerkiksi Facebookissa. Näin: "We are hiring!!!!!" "Tunnetko kivan tyypin, joka on nopea oppimaan? Ilmianna!"

Startup-tapahtuma Slushin perustaja Miki Kuusi sanoi hiljattain, että Slush ei ole ikinä rekrytoinut ketään avoimella haulla. Miten Slushiin sitten pääsee töihin?

"Töihin on helppo päästä", Kuusi vastaa.

"Kävelee sisään ja näyttää, mitä pystyy tekemään. Toisaalta se on vaikeaa. Pitää osoittaa olevansa arvokas organisaatiolle. Mitään virallisia hakukriteerejä ei ole."

Näin taantuman aikaan on iloista, että joku ylipäätään rekrytoi. Monilla työpaikoilla energia menee sisäisiin palapeleihin. Väkeä vähennetään ja sijoitetaan uusiksi.

Tässäkin hommassa voi käyttää kahta mallia. Rakennetaan organisaatio ja tiputellaan työvoimareservi lokeroihin. Saman tason työnkuvat ovat keskenään samanlaisia riippumatta siitä, kuka tehtäviä hoitaa. Tai sitten valitaan vaikea tie, ja annetaan työnkuvien mukautua sen mukaan, millaisia vahvuuksia työntekijöillä on.

Työpaikoilla tykätään sanoa, että kaikki toiminta on nykyään asiakaslähtöistä. Tämä ohjaa ykkösmallin rekrytointiin ja organisaatiouudistuksiin. Päätetään, mitä teknisiä tarpeita organisaatiolla on, rakennetaan kaavio ja sijoitetaan karja.

Entä sellainen ajatus, että työntekijälähtöinen, mielekäs ja motivoiva työnkuva tuottaa parasta jälkeä, myös asiakkaille?

Tiukkoina aikoina murehdin kuitenkin eniten sitä, uskallammeko palkata hasardivetoja. Niitä vähän hulluja neroja, jotka eivät vastaa mitään vaatimuslistaa, mutta saavat parhaimmillaan aikaan timanttia, jonka ansiosta firma erottuu muista.

reetta.raty@rsb.fi

Kirjoittaja on vapaa toimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!