Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitääkö entisen työnantajan välittää sähköposteja? Asiantuntija vastaa

Ura
 
Erika Leinonen Lakimies Viestintävirasto
Työnantajan pitää sulkea työntekijän sähköposti työsuhteen päätyttyä.
Työnantajan pitää sulkea työntekijän sähköposti työsuhteen päätyttyä.

Sain yllätyksekseni kuulla, että työsähköpostini on toiminut kuukausia työsuhteeni päättymisen jälkeen, mutta en ole päässyt lukemaan postia työpaikan ulkopuolelta. Onko minulla oikeus saada entiseltä työnantajaltani sähköpostiini tulleet otsikko- ja lähettäjätiedot?

 

Laki ei ota suoraan kantaa siihen, miten työntekijän sähköpostien luovuttamiseen pitää suhtautua työsuhteen päättymisen jälkeen.

Työntekijä voi pyytää sähköposteja entiseltä työnantajaltaan, mutta työnantajalla ei ole lakiin perustuvaa velvollisuutta toimittaa niitä.

Työnantajan pitää toimittaa sähköpostit entiselle työntekijälle kuitenkin siinä tapauksessa, että asiasta on erikseen sovittu.

Toisaalta työnantajan oikeus käsitellä työntekijän sähköpostin välitystietoja päättyy, kun työsuhde päättyy.

Työnantajan pitää sulkea työntekijän sähköposti työsuhteen päätyttyä ja viimeistään silloin, kun työnantajalla ei ole enää perustetta käsitellä tietoja.

Tarkkaa aikaa ei ole määritelty.

Sähköpostiosoite on usein myös henkilötieto, jolloin siihen sovelletaan henkilötietolakia. Työnantajalla on oltava peruste henkilötietojen käsittelyyn, eikä työsuhteen päätyttyä perustetta välttämättä enää ole.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!