Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin arvioit työkuntosi

Ura
 

Aina ei ole helppo arvioida, onko liian sairas menemään töihin. Työterveyslaitoksen palvelukeskusjohtaja, lääkäri Kari-Pekka Martimo antaa kysymyspatterin oman tilanteen arvioimiseksi.

1. Kuinka huono olo on? Esimerkiksi kuumeinen tulehdussairaus voi viedä kaikki mehut. Jos on niin heikko olo, että ei pysty edes siirtymään työpaikalle, on syytä jäädä kotiin. Kun vointi kohenee, voi pohtia etätyötä esimiehen kanssa.

2. Estävätkö oireet työnteon? Kaikissa töissä ei haittaa, jos nenä valuu ja hiukan väsyttää. Mutta jos pystyy vain nukkumaan tai olemaan vessassa, työnteko tuskin sujuu.

3. Pahentaako työnteko oireita merkittävästi? Jos kärsii selkäkivusta ja työhön kuuluu taakkojen nostelua, työ pahentaa oireita. Ylähengitystieinfektio taas voi kestää viikon tai kaksi, mutta siihen ei juuri vaikuta, käykö töissä. Kuumeessa töihin ei kannata tulla, etenkään jos työ rasittaa fyysisesti. Vaarana on sydänlihastulehdus.

4. Voiko sairauden hoitaa ilman poissaoloa? Sairaus saattaa edellyttää hoitotoimenpiteitä, joita ei voi työssä tehdä. Pitkittyvien oireiden kanssa kannattaa käydä lääkärillä. Ammattilaiseen voi ottaa puhelimitse yhteyttä myös, jos on epävarma omasta kunnosta. 

 

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!