Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koneet tukevat hoitotyötä

Ura
 
Helsingin Sanomat

Maailman edistyneimpiin kuuluva tietokone Watson kouluttautuu syöpälääkäriksi. Robottikirurgia valtaa leikkaussaleja. Hyljerobotit viihdyttävät jo vanhuksia palvelutaloilla. Digitalisaatio ja robotisaatio mullistavat hoitoalaa. Koneet eivät silti korvaa ihmistyötä vaan tukevat sitä.

Vaikka teknologiayhtiö IBM:n Watson ei vielä ole valmis syöpälääkäri, koneiden tekemät automaattiset diagnoosit ovat todennäköisesti tulevaisuutta. Röntgenkuvia tulkitsee lääkärin lisäksi kone. Sairaanhoitajan perässä sairaalassa voi kulkea laatikkorobotti, joka tunnistaa potilaan, toimittaa hänelle puhtaat pyyhkeet ja annostelee tarvittavat lääkkeet. Hoitaja keskittyy ihmiseen.

"En näe yhtäkään kohtaa, jossa lähihoitajan hoitotyö olisi automatisoitavissa", sanoo Demoksen Johannes Koponen, joka on yksi Terveys 2050 -katsauksen tekijöistä. Helsingin Kustaankartanon palvelutalolla käytössä oleva hyljerobottikin on lisäviihdyke eikä korvaa ihmistyötä.

Innostus robottikirurgiaa kohtaan on myös hieman laantunut. Esimerkiksi kohdunpoistoissa robottikirurgia on osoittautunut niin kalliiksi, ettei se ole syrjäyttänyt muita tekniikoita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!