Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meijeriyhtiö Arlassa kokeilukulttuuri johti puheenjohtajan nuijan kiertämiseen

Toimitusjohtaja toi meijeriyhtiöön kokeilevan kulttuurin.

Ura
 
Liisa Takala
Outi Fagerlund, Reijo Kiskola, Minna Slotte ja Tomi Tanninen näyttävät, kuinka jokainen pääsee heiluttamaan puheenjohtajan nuijaa.
Outi Fagerlund, Reijo Kiskola, Minna Slotte ja Tomi Tanninen näyttävät, kuinka jokainen pääsee heiluttamaan puheenjohtajan nuijaa. Kuva: Liisa Takala

Meijeriyhtiö Arla kokeili jotain uutta ja – onnistui. Edellytyksiä muutokseen on työpaikassa kuin työpaikassa, sillä suurin osa työssäkäyvistä suomalaisista suhtautuu työelämän muutoksiin myönteisesti.

Lähes neljä viidestä kertoo olevansa valmis opettelemaan uutta, ilmenee työ- ja elinkeinoministeriön selvityksestä.

Arlassa muutoksiin on rohkaistu kokeilevan kulttuurin avulla. Toimitusjohtaja Reijo Kiskola kannustaa työntekijöitään kokeilemaan uusia toimintatapoja ilman epäonnistumisen pelkoa.

Kiskola itse päätti kokeilla johtoryhmän työskentelytapojen uudistamista.

Idea syntyi, kun hän oli kuuntelemassa bisnesvalmentaja Saku Tuomisen puhetta.

"Istuin salissa ja mietin, mitä minä voisin tehdä kokeilevan kulttuurin eteen. Siltä istumalta hiffasin, että johtoryhmän puheenjohtajuutta voisi kierrättää. Joskus konsultit saavat hyvää aikaan", Kiskola sanoo ja naurahtaa.

Kokeilu toi uusia näkökulmia johtoryhmätyöskentelyyn, kun jokainen jäsen johti kokousta omalla tavallaan. Kokeilussa hyväksi havaittuja käytäntöjä on otettu osaksi jokaista kokousta.

"Leikkisästi voi sanoa, että otin ison riskin, kun annoin puheenjohtajuuden muille, koska minuakin parempia puheenjohtajia voi olla. Arvostukseni johtoryhmän jäseniä kohtaan nousi kokeilun myötä entisestään", Kiskola sanoo.

Kokeilun jälkeen johtoryhmän jäsenet ovat alkaneet tuoda useammin asiantuntijoita omasta organisaatiostaan esiintymään kokoukseen tai alustamaan sitä.

Jäsenet myös valmistautuvat kokouksiin aiempaa paremmin, kun kokousmateriaalien toimittamiselle on nyt tiukempi deadline. Näin kaikki jäsenet ehtivät varmasti paneutua kokouksessa käsiteltäviin asioihin.

Talousjohtaja Tomi Tannisen mielestä kokeilussa oppi paremmin kuin vaikka työpajoissa, koska käytännön kokeilu oli niin konkreettinen.

"Kun jokainen joutui olemaan – tai sai olla – yhden päivän puheenjohtajana, pystyi paremmin hyödyntämään omia vahvuuksiaan ja näyttämään muille, millaisia kokouskäytäntöjä omasta mielestä pitäisi olla", Tanninen sanoo.

Hän pyrki siihen, että jokainen jäsen sai ottaa kantaa ja tuoda oman mielipiteensä esille ennen päätöksentekoa.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!