Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norjalaisyhtiö Vantaalla lietsoo myyjiä kovempiin tuloksiin irrottelun avulla

Ura
 
Helsingin Sanomat
Villin lännen teema tehosti myyntiä
Villin lännen teema tehosti myyntiä
Sähköisiä ajopäiväkirjoja myyvässä Abaxissa on pukeuduttu lokakuussa villin lännen vaatteisiin. Hassuttelu parantaa myyntiä, sanoo markkinointiassistentti Eveliina Sivula. Toimittaja Jaakko Lyytinen HS, kuvaus Outi Pyhäranta, leikkaus Terhi Liimu HS.

Vantaalaisessa bisnespuistossa sijaitseva avokonttori on autio kuin villin lännen kaupunki kultaryntäyksen jälkeen. Pöydällä on kulhollinen nachoja ja tuoleilla koristeena puhallettavia kaktuksia.

Täällä pitää majaansa Abax-nimisen yrityksen Suomen-konttori. Alun perin norjalainen Abax on maailman johtava sähköisten ajopäiväkirjojen toimittaja. Päätuote on pieni musta mötikkä, jonka avulla seurataan ajoneuvon liikkeitä GPS-paikannuksella. Asiakkaat ovat pääasiassa kuljetusyrityksiä.

Autius johtuu siitä, että Abaxin myyjät ovat tapaamassa asiakkaitaan. Paikalla ovat sentään Jarkko Jaakkola, Eveliina Sivula ja Milan Keskitalo, jotka ovat sonnustautuneet – villin lännen vaatteisiin.

Abaxissa on vietetty lokakuun ajan villin lännen viikkoja. Toimisto on somistettu teeman mukaisesti ja henkilöstö on pukeutunut viikottain cowboy-vaatteisiin. Miksi ihmeessä?

”Saamme tällä rutiineja rikottuja. Menin eilen itsekin tapaamaan asiakasta stetson päässä”, kertoo Abaxin toimitusjohtaja Jarkko Jaakkola.

Hassuttelun taka-ajatuksena on työhyvinvoinnin kohentaminen ja myyntitulosten parantaminen. Villin lännen -teemakuukauden aikana on järjestetty muun muassa lassonheittokisa ja kädenvääntöä. Yhteishenkeä kohottavan irrottelun lisäksi samaan aikaan kisataan myyntituloksista ryhmien välillä.

”Leikin varjolla päästään kovemmille kierroksille. Kisaaminen näkyy myynnissä”, Jarkko Jaakkola sanoo.

Abaxilla on Suomessa 18 työntekijää ja kuudessa maassa kaikkiaan yli 250 henkeä.

Monen työ liittyy myyntiin. Firman työkulttuuri on hyvin kilpailuhenkinen. Seinällä on älyruutu, joka kertoo reaaliajassa, kuinka paljon eri maiden myyjät ovat tehneet kauppaa tai buukkaajat sopineet myyntiin johtaneita asiakaskäyntejä. Seinillä on kunniatauluja vuoden kovimmista myyjistä.

Abaxissa on aiemmin järjestetty muun muassa löhöhousupäiviä ja hattupäiviä. On pidetty punnerruskisoja ja syöty kilpaa karkkinauhaa ilman käsiä. Toiminta kuulostaa opiskelijabileiltä, mutta kuulemma kukaan ei ole valittanut. ”Enemmän tämä innostaa porukkaa ja vie meidät sopivasti epämukavuusalueelle”, markkinointiassistentti Eveliina Sivula sanoo.

Aina maaliskuussa Abaxissa irrottelu menee vielä pitemmälle. Silloin alkaa March Madness. Tänä vuonna yhtenä teemana oli cross dressing, ristiinpukeutuminen. Miehet pukeutuivat naisiksi ja naiset miehiksi.

Yksi firman ylimmistä pomoista, norjalaismies, kävi tapaamassa asiakasta naiseksi pukeutuneena. Se taitaa vaatia vielä enemmän pokkaa kuin stetsonin käyttö.

Näin meillä -sarja alkaa. Onko työpaikallasi otettu käyttöön jokin oivaltava, uusi tekemisen tapa? Kerro meille, me kerromme muille. hs.tyoelama@hs.fi

Outi Pyhäranta / HS
Jarkko Jaakkola (vas.), Eveliina Sivula ja Milan Keskitalo pukeutuivat villin lännen asuihin työpaikallaan.
Jarkko Jaakkola (vas.), Eveliina Sivula ja Milan Keskitalo pukeutuivat villin lännen asuihin työpaikallaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!