Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

CIA:n opas neuvoo, miten työilmapiiri myrkytetään

Ura
 

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n aiemmin salaiseksi luokiteltu opas paljastaa, että työilmapiirin myrkyttämisellä voi helposti sabotoida epätoivotun yrityksen toimintaa, kertoo brittiläinen The Independent -lehti.

Myyräntyön ohjekirja laadittiin toisen maailmansodan aikana. Sen mukaan toimivalla oli mahdollisimman pieni riski loukkaantua, paljastua tai joutua koston kohteeksi, CIA painotti.

Erikoiskikkoja tai -taitoja sabotointitehtävään ei todellakaan tarvita. Itse asiassa ”salaiset aseet” ovat hyvinkin yksinkertaisia käyttää. Niihin kuuluvat muiden muassa aikaa vievien kokousten pitäminen ja pilkuntarkka sääntöjen noudattaminen.

CIA opasti sabotoijia myös käyttäytymään tyhmästi, ärsyttävästi ja riidanhaluisesti ilman, että nämä itse joutuisivat hankaluuksiin.

Yrityksen toiminnalle turmiollista on CIA:n mukaan päätöstä vaativien asioiden ohjaaminen komiteoiden pohdittaviksi, toisarvoisten asioiden esille nostaminen, määräyksiin ymmärtämättömästi suhtautuminen ja niistä jatkuva kyseleminen sekä toisten työntekijöiden toiminnan leimaaminen järjettömäksi samaan aikaan, kun oma käytös on kaukana järjellisestä.

Yritys kärsii myös, kun tehottomat työntekijät saavat kiitosta ja ylennyksiä, joista työnsä hyvin hoitavat jäävät paitsi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!