Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikä on sinun sukupolvesi?

Ura
 
Helsingin Sanomat

Elämä kantaa: Suuret ikäluokat (s. 1945–1954)

Suurten ikäluokkien avainkokemuksena on tietotekninen vallankumous ja organisaatiomuutokset. Mielenmaisemaltaan he edustavat nousun polvea, ja he toimivat työelämässä myötäsukaisesti ja luottavaisesti. Ikävästi puskee esiin heidän jo lapsena kokemansa tunne siitä, että heitä on ”liikaa joka paikassa”.

Aina näitä muutoksia: Öljykriisin sukupolvi (s. 1955-1964)

Öljykriisin sukupolvi nostaa ydinkokemuksena esiin usein toistuvat organisaatiomuutokset. Ne yhdistyvät kiireeseen, henkilöstövähennyksiin ja työn määrän lisääntymiseen. Samalla korostuu kokemus työpaikan sosiaalisista ongelmista: öljykriisin sukupolven naiset tuovat vastauksissaan esiin miehet kiusaajina suhteellisen usein.

Hei, relaa! Hyvinvoinnin sukupolvi (s. 1965-1972)

Hyvinvoinnin sukupolvelle on ominaista puhua työn kohtuullistamisesta ja eettisistä asioista. Ydinkokemuksena heillä on työelämän mielettömyys sekä kova-arvoisuus. Sukupolvi ulkoistaa kielteiset kokemukset itsensä ulkopuolelle: loukkaaja on heistä usein pomo.

Minuahan ette yllätä: Lamasukupolvi (s. 1973-1979)

Lamasukupolvi on jättäytynyt itsensä varaan ja kääntänyt poliittisuuden ja pehmeyden kovuudeksi. He ovat tottuneet kamppailemaan työstä globalisoituvassa maailmassa eivätkä tunne kaihoa menneisyyteen kuten edeltäjänsä. He ovat yleensä huomioineet muutostilanteen seikkaperäisesti ja tehneet tarkan toimintasuunnitelman.

Terapia ja minä: Y-sukupolvi eli diginatiivit (s. 1980-1990)

Diginatiivit uivat kuin kalat vedessä nopeiden, pinnallisten päätösten eli ”nettilogiikan” työelämässä. Heillä on kuitenkin kokemus ulkopuolisuudesta, keinottomuudesta, kaoottisuuden tunteesta ja yksinäisyydestä. Y-sukupolvi hyödyntää eniten yksilöpalveluja, kuten te-toimiston apua tai terapeuttipalveluja.

Lähde: Anu Järvensivu/ Tampereen yliopisto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!