Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anja Kadziolka oivalsi tekevänsä liian montaa asiaa yhtä aikaa ja muutti uransa suuntaa

Ura
 
Juha Metso
Anja Kadziolka perusti vuonna 2013 yrittäjä-äitien Mamaonbis-yhteisön, joka keskustelee sosiaalisessa mediassa ja kokoontuu kuukausittain lounaalle.
Anja Kadziolka perusti vuonna 2013 yrittäjä-äitien Mamaonbis-yhteisön, joka keskustelee sosiaalisessa mediassa ja kokoontuu kuukausittain lounaalle. Kuva: Juha Metso
Kuka?

Anja Kadziolka

 Aloitti yrittäjänä vuonna 2008.

 Bloggari, Mamaonbis-yhteisön perustaja.

 Kahden lapsen äiti.

 Löysi oman juttunsa: kouluttamisen.

Tärkeä käänne urallasi?

”Päätin viime keväänä keskittyä yhteen asiaan. Se yksi asia on kehittämäni digimarkkinoinnin verkkokurssi nimeltä Bisneskoulu, joka on tarkoitettu yrittäjille.”

Miten päätös syntyi?

”Olen tehnyt yritykseni nimissä monenlaisia asioita sisällöntuotannosta livekursseihin. Olen myös saanut kaksi lasta ja aloittanut yrityksen pyörittämisen aina uudestaan. Jossain vaiheessa olin niin väsynyt, että googlasin, voiko väsymykseen kuolla. Aloin purkaa väsymystäni blogiin, josta kehittyi yrittäjä-äitien Mamaonbis-yhteisö. Yhteisön tarjoama vertaistuki auttaa jaksamaan. Mamaonbis-sivustolle perustin myös Bisneskoulun, koska halusin tarjota koulutusta sellaisille yrittäjille, joilla ei välttämättä ole varaa ostaa konsultin palveluita. Bisneskoulun myötä ymmärsin, että kouluttaminen on minun juttuni.”

Mitä päätöksestä seurasi?

”Aloin karsia yritykseni rönsyjä. Kun jätin yhden asiakkaan pois, tilalle tuli jotain Bisneskouluun liittyvää. Hyviä asioita alkoi suorastaan tippua nenän eteen. Niin kuin vaikka Helsingin Yrittäjät. Kävin juuri tapaamisessa, jossa sovittiin, että minusta tulee Helsingin Yrittäjien tammikuussa alkavan Digiopiston digi-adviser.”

Miksi yrittäjyys?

”Vapaus on minulle tosi tärkeää, sen takia yritykseni nimikin on Vapaa Markkinointi. Ja koska yritys toimii verkossa, minua ei sido enää mikään, eivät edes maan rajat. Asuin juuri joitain kuukausia Puolassa.”

Miksi juuri kouluttaminen?

”Kouluttamalla voin auttaa ihmisiä. On mahtavaa huomata, miten ihmiset innostuvat ja edistyvät Bisneskoulussa. Saan sähköposteja, joissa ihmiset pursuavat ideoita, koska kurssi on heistä niin mielettömän innostava. He saavat tehtyä oikeita asioita verkossa ja vievät sillä tavalla yritystään eteenpäin.”

Millaisia työpäiväsi ovat?

”Juoksen koko ajan. Juoksen lapset päiväkotiin, juoksen päiväkodista koneen ääreen. Teen töitä missä milloinkin, kahvilassa tai vaikka autossa. Istun paljon tietokoneella. Bloggaan, sometan, kehitän Bisneskoulua, teen ehkä videoita. Työyhteisöni on sosiaalisessa mediassa: koko ajan on chatti auki jonkun toisen yrittäjän kanssa. Sanotaan, että yrittäjillä on 16-tuntiset päivät. Yrittäjä-äideillä ei ole. Työpäivä päättyy siihen, kun hakee lapset päiväkodista.”

Mitä haluat vielä saavuttaa?

”Haluan viedä Bisneskoulun kansainvälisille markkinoille. Minulla on sisältöä ja kurssi, pitää vain kääntää materiaalit englanniksi.”

Uusi sarja alkaa. Sarjassa haastatellaan ihmisiä, jotka ovat tehneet urallaan käänteen tekevän ratkaisun tai oivalluksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!