Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin tuet lapsesi yliopisto-opintoja

Ura
 
Helsingin Sanomat

Helsingin yliopisto ei järjestä keskitettyjä infoiltoja abien tai opiskelijoiden vanhemmille, mutta muutamien lukioiden vanhempainilloissa henkilökunta on kiertänyt. Lisäksi Helsingin yliopistolla on opiskelijoiden vanhemmille oma sivu. Tällaisia vinkkejä yliopisto antaa lapsen yliopisto-opintojen tukemiseen:

1Tue opiskelijan

itsenäisyyttä

”Anna opiskelijan tehdä omat päätöksensä. Pääaineen ja opintokokonaisuuksien ei tulisi perustua pelkästään käsitykseen siitä, mikä on turvallisin tai käytännöllisin ratkaisu”, Helsingin yliopisto ohjeistaa.

2Kuuntele ja

rauhoittele

Lähes jokainen opiskelija epäilee valintojaan ensimmäisen vuoden aikana. Vanhemmat voivat auttaa kuuntelemalla lastaan. Hyötyä saattaa olla myös keskustelusta opintoneuvojan kanssa. Yhteyttä voi lisäksi tarvittaessa ottaa opintopsykologiin.

3Kannusta osallistumaan tiedekunnan ja ylioppilaskunnan tapahtumiin

Itsenäinen opiskelu voi tuntua yksinäiseltä. Yliopisto rohkaisee opiskelijoita tutustumaan muihin opiskelijoihin sekä tiedekunnan henkilökuntaan. Tiedekunnan henkilöstöön ja muihin opiskelijoihin tutustuneet opiskelijat saavat selvitysten mukaan eniten irti opinnoista.

4Rohkaise opiskelemaan oppimisen vuoksi

Monet opiskelijat keskittyvät vain opintopisteisiin ja arvosanoihin. Yliopistovuosiin kuuluu kuitenkin myös älyllinen etsintä ja henkilökohtainen kasvu. Vanhempien kannattaa kannustaa lastaan opiskelemaan myös oppimisen vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!