Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mieti näitä seikkoja ennen kuin vaihdat alaa

Ura
 
igor terekhov
Jos haaveilee alan vaihtamisesta, kannattaa käydä mielessään läpi tietyt asiat.
Jos haaveilee alan vaihtamisesta, kannattaa käydä mielessään läpi tietyt asiat. Kuva: igor terekhov

Haaveiletko alan vaihtamisesta? Yleensä alanvaihto muhii ihmisten mielessä pitkään, mutta työkiireiden ja arjen takia asia jää vain taka-alalle, kun pakkoakaan ei ole.

Monesti esimerkiksi työpaikan yt-neuvottelut aktivoivat alanvaihtoajatukset: jotain pitäisi tehdä. Rekrytointiyritys Saranen Consultingin uravalmentaja Marjukka Varis kertoo, mitkä asiat kannattaa käydä läpi ennen lopullista päätöstä uran uudesta suunnasta.

Intohimo

Mieti onko jokin ala tai osaamisalue, josta sinulla on jo kosketuspintaa tai kokemusta? Joku asia, joka on ollut osa elämääsi, mutta ei työn kautta. Monesti taustalla on intohimo johonkin, esimerkiksi harrastuksen tai aikoinaan kesken jääneen koulun kautta.

Motivaatio, asenne ja taidot

Alanvaihtoon pitää olla vahva motivaatio. Entä onko sinulla tarpeeksi valmiuksia ja osaamista alan vaihtoon? Riittävätkö kompetenssi ja taidot uuteen uraan?

Pitää olla rohkeutta, että uskaltaa hypätä tuntemattomaan. Ja kun uuteen hyppää, asenteen pitää olla utelias, yrittäjähenkinen.

Alanvaihtoa kannattaa miettiä avoimin mielin ja etsiä erilaisia väyliä uuteen uraan.

Monesti irtisanomispakettiin liittyy mahdollisuus hakea rekrytointiyrityksen järjestämään koulutusohjelmaan, jossa opetellaan uusi työ 4–8 kuukaudessa yhteistyöyrityksessä. Rekrytoiva koulutusohjelma on työntekijälle ilmainen. Noin 25–30 prosenttia hakijoista pääsee ohjelmaan ja heistä yli 80 prosenttia työllistyy sen kautta.

Arki

Onko alanvaihto oikeasti realismia, kun arki painaa päälle? Antavatko perhe, talous, ajankäyttö, maantiede ja muut seikat myöden?

Verkostot

Onko lähipiirissäsi ihmisiä, joiden kanssa voit käydä läpi ja sparrata ajatuksiasi alanvaihdosta? He voivat auttaa, ideoida tai kertoa, ovatko suunnitelmasi realistisia. Hyödynnä omia verkostojasi.

Moni miettii juuri samaa asiaa kuin sinä. Sopivia keskusteluryhmiä voi löytyä sosiaalisesta mediasta, kuten LinkedInistä tai Twitteristä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!