Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työpaikan vaihto mahdollisti keskittymisen omimpaan asiaan

HR-johtaja Minna Liminka nauttii, kun saa työskennellä ihmisten parissa

Ura
 
Mika Ranta / HS
Minna Liminka on työskennellyt it-alalla vuodesta 1996, mutta jättää koodaamisen muille. Hän keskittyy työssään ihmisiin.
Minna Liminka on työskennellyt it-alalla vuodesta 1996, mutta jättää koodaamisen muille. Hän keskittyy työssään ihmisiin. Kuva: Mika Ranta / HS
Kuka?

Minna Liminka, 45

 Aloitti markkinointi- ja teknologiayritys Descomin HR-assistenttina vuonna 2010.

 Nykyään johtaja, vastuualueena yrityskulttuuri, työhyvinvointi ja työnantajamielikuva.

 Työskennellyt it-alan yrityksissä vuodesta 1996.

 Asuu Jyväskylässä.

Tärkeä käänne urallasi?

Pääsin työpaikan vaihdon kautta keskittymään omiin vahvuuksiini. En ole parhaimmillani suunnittelemassa kaiken maailman prosesseja ja tekemässä työtä yksin jossain kopissa, vaan haluan olla ihmisten lähellä ja vaikuttaa heihin.

Miksi vaihdoit työpaikkaa?

Minulle soitettiin Descomilta, että nyt voisit tulla tänne HR-assistentiksi. Olin silloin toisessa it-alan yrityksessä myyntiassistenttina. Sanoin ensin, että en tule, täällä on tosi hyvä olla. Sitten aloin miettiä, että Descomilla pääsisin keskittymään pelkkään HR:ään ja tekemään ihmisten kanssa töitä. Se oli se, miksi päätin vaihtaa.

Mitä käänteestä seurasi?

Nousin pian henkilöstöpäälliköksi ja henkilöstöjohtajaksi. Sitten pilkoimme HR:n sisällä toimenkuvaa, ja minulle tuli vastuualueiksi yrityskulttuuri, työhyvinvointi ja työnantajamielikuva. Ne ovat juuri vahvuuksiani. Olen saanut toteuttaa itseäni todella vapaasti ja pistää persoonan peliin. Olen esimerkiksi lähettänyt kirjeitä työnhakijoille, joita emme kutsuneet työhaastatteluun. Nörtit saavat paljon sähköposteja. Minä ajattelin, että lähetän kirjeen kotiin ja laitan leffalipun mukaan. Mikä on parempaa työnantajamielikuvaa kuin se, miten kohtelee ihmisiä, joita yritykseen ei palkata?

Mikä työssäsi on tärkeää?

Meidän koko johto on saanut paljon aikaan välittämisen kulttuurilla. Välittävä johtaminen ei tarkoita sitä, että puhutaan vain pehmeitä ja kivoja asioita, vaan sitä, että uskalletaan tarttua myös vaikeisiin asioihin ja kohdata ihminen sellaisena kuin hän on. Meillä jouduttiin vuosi sitten irtisanomaan kolme henkilöä. Tein intraan blogikirjoituksen, jossa kerroin heistä kaikista. Olin kysellyt heidän työkavereiltaan, minkälaisia he olivat, ja työkaverit kertoivat kaikkia ihania asioita. Koko meidän henkilöstö näki, että he eivät olleet numeroita, vaan meiltä lähti oikeasti kolme ihmistä pois. Tämä on sellaista rohkeutta, johon haluan kannustaa. Vaikeat asiat pitää uskaltaa kohdata.

Mitä työ antaa sinulle?

Minusta tuntuu, että onnistun työssäni, jos olen saanut jonkun toisen oivaltamaan jotain tai tuntemaan itsensä tärkeäksi. Ne ovat pieniä, yksittäisiä juttuja. Ainahan sitä onnistuu toisten ihmisten kautta.

Mitä haluat vielä saavuttaa?

Unelmani on, että pääsisin jossain kohtaa viemään pientä yritystä eteenpäin. Kun on nähnyt kasvuyrityksen tuskat, tietää, mitä sudenkuoppia tulee. Haluaisin päästä rakentamaan pienen porukan kanssa yrityskulttuuria.

Sarjassa haastatellaan ihmisiä, jotka ovat tehneet urallaan käänteen tekeviä ratkaisuja tai oivalluksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!