Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lyhyelläkin lomalla pääsee irti töistä – seitsemän ohjetta joululomaa edeltäville päiville

Joululomalle jääminen vaatii parempaa suunnittelua kuin muut lomat.

Ura
 

Joululoman aloittaminen on huomattavasti mutkikkaampi operaatio kuin kesä-, syys- tai talvilomalle jääminen. Muihin lomiin kuuluu ainakin mielikuva lekottelusta ja rentoutumisesta, jonka valmisteluiksi riittää monesti matkan varaaminen.

Mutta joulu on toista maata.

Joulu vaatii parin A3-arkin to-do-listaa sekä töissä että kotona. Jotta jouluna voi rauhoittua, on ensin jynssättävä joka nurkka, postitettava kortteja, kierrettävä ympäri kaupunkia etsimässä sitä tiettyä Star Wars Lego -pakkausta, muussattava lanttua, graavattava taimenta.

Samaan aikaan takaraivossa jyskyttävät vuoden viimeiset deadlinet ja tärkeät työprojektit, jotka on saatava valmiiksi vuoden viimeisinä työpäivinä.

Näillä seitsemällä ohjeella toimistotyöläisen irtautuminen sujuu helpommin – ja töihin paluu tuntuu miellyttävämmältä ansaitun konvehti-dvd-kuurin jälkeen.

1. Tee vain tärkeimmät

Ennen kuin aloitat viimeisten työpäivien paniikkipuserruksen, laadi lista tehtävistäsi. Pane listan kärkeen ne työt, jotka on ehdottomasti saatava valmiiksi ennen joululomaa. Varaa kalenteristasi tarpeeksi aikaa näiden töiden tekemiseen.

2. Suunnittele kesken jääneet työt

Listaa myös kesken jääneet työt ja kirjaa tarkasti, mihin kohtaan jäit. Laadi lopuksi yksityiskohtainen suunnitelma, johon voit tarttua heti lomasi jälkeen. Se helpottaa kesken jääneiden töiden unohtamista loman ajaksi.

3. Listaa tulevat hankkeet

Listaa myös tulevat, vähemmän kiireiset työsi ja karkea aikataulu niitä varten loman jälkeen.

4. Siivoa työpöytäsi

Heitä pois kaikki tarpeettomat paperit. Järjestele ja mapita tärkeät asiakirjat, jotta ne löytyvät loman jälkeen.

5. Tyhjennä sähköpostisi

”2 174 lukematonta viestiä” on ikävä tervetuliaistoivotus loman jälkeen. Tyhjennä sähköpostisi ennen lomaa. Arkistoi tärkeät viestit, tuhoa muut.

Jos et tee päivystystyötä, kirjoita sähköpostin poissaoloilmoitukseen, että et lue viestejä lomasi aikana. Älä myöskään lue. Pyydä lähettäjää palaamaan asiaan lomasi jälkeen. Poista sähköpostin synkronointi puhelimesta ja muista älylaitteista ja jätä työkannettava työpaikalle.

6. Pidä puskuripäivä ennen ja jälkeen

Raivaa lomasi molempiin päihin yksi puskuripäivä, johon et sovi tapaamisia tai palavereita. Näin saat ensin purettua tarvittavat työt ja töihin palattuasi edistettyä kesken jääneitä töitä.

7. Tee jotain mukavaa

Suunnittele jotain hauskaa ensimmäiselle loman jälkeiselle illalle. Pienet juhlat piristävät paluuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!