Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauneusalan yrittäjä toivoi mentorikseen miestä – sai täydellisen naisen

Minna Granqvist halusi mentorin, joka katsoisi hänen yritystään ja koko alaa kylmästi bisneksenä.

Ura
 
Sami Kero / HS
Minna Granqvistilla on kauneusalan yritys GMC-Studio, joka tekee muun muassa meikkauksia ja tatuointeja.
Minna Granqvistilla on kauneusalan yritys GMC-Studio, joka tekee muun muassa meikkauksia ja tatuointeja. Kuva: Sami Kero / HS
Kuka?

Minna Granqvist, 36

 Kauneusalan yrittäjä vuodesta 2006, aluksi palkkatyön ohessa.

 Perusti mentorin kehotuksesta Kosmetiikkaviidakko-verkkokaupan vuonna 2014.

 Koulutukseltaan kosmetologi.

 Asuu Kirkkonummella.

Tärkeä käänne urallasi?

Näin vuoden 2013 lopulla Yrittäjä-lehdessä ilmoituksen, jossa tarjottiin pienyrityksille ilmaiseksi mentorointia. Ajattelin, että herranjumala, jos sellaista tarjotaan ilmaiseksi ihmisille, niin sehän on hullu joka ei ota sitä vastaan. Minut hyväksyttiin mentorointiohjelmaan.

 

Mitä käänteestä seurasi?

Mentorin tärkein neuvo oli, että tuotemyyntiä kannattaa kehittää. Päätin, että pitää perustaa verkkokauppa. Siellä pystyn myymään tuotteita silloinkin, kun en ole paikalla, ja sellaisille ihmisille, joita en muuten koskaan tapaisi. Oma aika on rajallinen, mutta verkkokauppa pyörii vuorokauden ympäri. Siinä voi hyvin moninkertaistaa omat resurssit. Oli yllätys, että suurin osa verkkokaupan asiakkaista on toisesta päästä Suomea, Oulun yläpuolelta.

 

Mitä toivoit mentorilta?

Pyysin, että mentori olisi mies, koska halusin, että hän katsoisi kauneusalaa ja yritystäni kylmästi bisneksenä. Ajattelin, että mies olisi tarpeeksi kriittinen analysoimaan tällaista hömppäjuttua. Mentori oli nainen. Hän oli juuri sellainen kuin olin toivonut, mutta myös empaattinen ja hyvin naisellinen.

 

Kerro yrityksestäsi?

Yrityksen nimi on GMC-Studio. Teen itse pääasiassa meikkauksia ja pyöritän verkkokauppaa. Mieheni tekee oman työnsä ohella tatuointeja ja alkaa tehdä kestopigmentointeja. Lisäksi minulla on yhteistyökumppaneita. Pystyn tarjoamaan asiakkaille yhteistyökumppaneiden kautta esimerkiksi kampaamopalveluita ja valokuvausta. Teemme meikit ja kampaukset asiakkaan haluamassa paikassa pääkaupunkiseudulla. Tatuointi hoidetaan Kirkkonummella.

 

Mitä teit aiemmin?

Olin Stockmannilla töissä seitsemän vuotta. Alkuun tein muitakin töitä, mutta siirryin lopuksi kosmetiikkaneuvojaksi. Asiakkaat kyselivät, voisinko tulla muualle tekemään meikkauksia. Aloin miettiä, että miksi ei. Ulkomailla oli siihen aikaan tosi suosittua – ja on edelleen – että tilataan palveluita kotiin. Suomessa ei ollut vielä niin. Esimerkiksi hääseurueet eivät ajatelleet, että voivat tilata paikan päälle kampaajan ja meikkaajan. Perustin yrityksen ja aloin tehdä sivutoimisesti tällaisia keikkoja. Täysipäiväiseksi yrittäjäksi hyppäsin nelisen vuotta sitten.

 

Mitä haluat vielä tehdä?

Suunnitelmia on vaikka kuinka paljon. Haluan esimerkiksi laajentaa verkkokauppaa. En kuitenkaan ota kaikkea mahdollista myyntiin, vaan haluan tietää tuotteista, että ne ovat hyviä. Laajentaminen vaatii rahaa, joten se tapahtuu pikkuhiljaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!