Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulutettujen nuorten loppuun polttaminen on järkyttävää resurssien tuhlausta

Ura
 
Taina Haahti
Kirjoittaja on kirjailija, joka on opiskellut kauppatieteitä ja filosofiaa ja työskennellyt johtotehtävissä sijoitusalalla.

Tuttu työterveyslääkäri kauhisteli lounaalla työelämän menoa. Hän sanoi kohtaavansa loppuun palaneita nuoria aikuisia vastaanotollaan lähes päivittäin.

Esimerkkeinä hän mainitsi tilintarkastus- ja asianajotoimistot, joissa työpäivät venyvät yli kymmentuntisiksi ja työntekijän odotetaan olevan käytettävissä myös viikonloppuisin. Ylitöitä ei välttämättä korvata. Moottorina toimii usko urakehitykseen. Samalla elämä jää elämättä, ihmissuhteet solmimatta ja perheet perustamatta.

Usein annetaan ymmärtää, ettei yrityksen kulttuuri tarjoa vaihtoehtoa. Esimiesten tulisi kuitenkin kantaa suurempaa vastuuta omasta toiminnastaan. Koulutettujen nuorten loppuun polttaminen on järkyttävää resurssien tuhlausta.

Heikossa taloustilanteessa työntekijät joustavat ja sietävät huonoa työilmapiiriä ja surkeaa esimiestä, koska parempaakaan ei ole tarjoilla – tai uskallusta lähteä etsimään sitä.

Huono esimies sairastuttaa, kertovat tilastot. Millaisen psykopaatin alaisuudessa tahansa ei pitäisi sinnitellä ankeinakaan aikoina. Menetettyjä kehittymismahdollisuuksia ja murskattua itsetuntoa on vaikea korjata, terveydestä puhumatta.

Kun työpaikkaa täytetään, meillä ajatellaan, että valinnan kohteena on ainoastaan työnhakija. Amerikkalaiset puhuvat kuitenkin paljon pomon valinnan tärkeydestä. Ota selvää pomokandidaatista ja testaa häntä kysymyksilläsi. Valitse mieluummin hyvä esimies ja vähän huonompi työ kuin päinvastoin.

Hyvä esimies on kiinnostunut alaisensa osaamisesta ja sen kehittämisestä ja hän opettaa esimerkillään, miten toimitaan oikein. Huono esimies aiheuttaa turhautumista ja rapauttaa moraalin myös arvostetun työnantajan palveluksessa. Nuoren työntekijän tulevaisuudelle esimiehen merkitys on ratkaiseva.

Oma urani pääomamarkkinoilla alkoi hyvän esimiehen hoteissa ja päättyi monta ylennystä myöhemmin 34-vuotiaana huonoon esimieheen. Neuvoni? Älä jää kärvistelemään huonon esimiehen alaisuuteen. Huolehdi tärkeimmästä, omasta työkyvystäsi. Hanki ajoissa parempi pomo – aina ei tarvitse edes vaihtaa työnantajaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!