Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iso projekti opetti pankkimiehen hiljentämään tahtia

Ura
 
Vesa Ranta
Harri Nieminen on nykyisin tarkkana, että työpäivät eivät veny.
Harri Nieminen on nykyisin tarkkana, että työpäivät eivät veny. Kuva: Vesa Ranta
Kuka?

Harri Nieminen, 32

  Työskennellyt OP-ryhmässä lukuisissa tehtävissä, parhaillaan palvelumuotoilun tiimipäällikkönä. Aloitti vuonna 2001 silloisessa Pohjolassa puhelinmyyjänä.

  Iso projekti vuosina 2011–2013 sai uudistamaan ajankäyttöä.

  Tradenomi (ylempi AMK) liiketoiminnan kehittämisestä.

  Asuu Helsingissä.

Tärkeä käänne urallasi?

Vuosina 2011–2013 työpaikallani OP-ryhmässä oli iso tuotekehitysprojekti, jossa toimin projektipäällikkönä. Se oli äärimmäisen intensiivinen ja mielenkiintoinen, mutta kuormittava projekti. Jos sellaisesta ei saa taukoa, lopulta varmaan uupuu tai palaa loppuun. Opin onneksi ajoissa, että vaikka saisi tehdä kivoja juttuja, niistä ei tule hyvä olo, jos ei huolehdi palautumisesta, liikunnasta ja sosiaalisista suhteista. Aloin miettiä keinoja ajankäytön hallintaan.

Mitä siitä seurasi?

Nykyään osaan aika hyvin tulkita, milloin olen väsynyt. Olen tiukka sen suhteen, että minun pitää saada olla viikonloppu vain kotona, jos siltä tuntuu. En suostu tuntemaan huonoa omaatuntoa siitä, että olen joskus epäsosiaalinen.

Kerro kuormittavasta projektista.

Olin juuri suorittanut koulut loppuun. Oli varmaan vielä vähän sellainen näytön paikka, että nyt sain tosi mielenkiintoisen mutta haastavan projektin ja että tämä täytyy tehdä täydellisesti. Siinä venytti itseään tosi äärirajoille. Ehkä kokemattomuus isoista projekteista aiheutti sen, että tein paljon asioita itse enkä delegoinut. Töihin meni helposti varmaan 10-12 tuntia päivässä useita viikkojakin putkeen, ja vähän viikonloppujakin.

Millainen työtilanteesi on nyt?

Aloitin vuodenvaihteessa palvelumuotoilijoiden tiimipäällikkönä. Olen siinä mielessä uudessa tilanteessa, että aiemmin olen vastannut projekteissa ihmisten työn ohjaamisesta, mutta en heistä henkilöinä. Nyt minulla on esimiesvastuu. Nyt kun on taas uudenlaisessa tilanteessa, ei voi mennä vanhoilla rutiineilla ja hyviksi koetuilla tavoilla. Täytyy olla tarkkana, etten ala tehdä liian pitkää päivää.

Miten järjestät aikasi töissä?

Menen usein aikaisin töihin, ja aiemmin ihmiset varasivat minua palavereihin jo 7.30, kun tiesivät minun olevan paikalla. Aloin estää, että ennen yhdeksää minua ei pysty varaamaan palaveriin. Myös myöhäiset iltapäivät pyrin varaamaan palaverittomiksi. Vaadin myös, että palavereissa on agenda. Kyseenalaistan sitä, mihin palavereihin menen. Mitä annettavaa minulla on ja mitä saan tapaamisesta?

Miten huolehdit vapaa-ajasta?

Tunnen itseni siinä, että jos jään lomalla kotiin, tulee tarve tehdä koko ajan jotain hyödyllistä. Lähden käytännössä aina ulkomaille. Katson myös välillä kalenterista, milloin on vaikka ihmisten synttäreitä. Jos laittaa kalenteriin ajoissa merkintöjä, se ei yleensä täyty niiltä kohdin, vaikka olisi kuinka kiire. Kalenteroin myös liikuntaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!