Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin Googlen johtaja selviää kahdenkymmenen kokouksen työpäivistään – ja muita turbotehokkaiden ihmisten neuvoja

Ura
 
Jaakko Lyytinen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n toimittaja.

Googlen tärkeimpiin työntekijöihin kuuluu Lorraine Twohill. Hän vastaa satojen miljardien arvoisen hakukonejätin markkinoinnista. Twohill osallistuu päivittäin jopa kahteenkymmeneen kokoukseen. Palaveripainajaisesta selvitäkseen hänelle on kehittynyt pakkomielle: jokaisessa kokouksessa on saatava tuloksia. Koska palavereja on joka välissä, Twohill pitää osan niistä kävellen, osan seisten.

Twohill kertoo työtavoistaan Fast Company -lehden teemanumerossa, jossa esitellään tuotteliaimpien ihmisten keinoja. Tässä kolme tärkeintä ohjetta:

1 Älä tuhlaa aikaasi sähköpostiin. Vaikka Lorraine Twohillin työ on pelkkää digiä, hän inhoaa sähköpostia. ”Uskon, että keskustelu on edelleen kommunikaation paras muoto”, Twohill sanoo. Twohillin sähköpostit ovat yleensä kahden sanan mittaisia: ”Soita minulle.” Useita ravintoloita pyörittävä tähtikokki Marcus Samuelsson ei edes käytä sähköpostia. Hän tekstaa: Let’s talk.

2 Suunnittele. Mitä vaativampi työ, sitä tarkemmin se on suunniteltava. Yksi laatii listoja, toinen luokittelee tärkeät sähköpostinsa värikoodeilla. Los Angelesin pormestarin Eric Garcetin keinosta lukijalle meinaa tulla hengenahdistus: jos haluat välttää vitkastelua, suunnittele huolella jokaisen päivän jokaisen tunnin jokaisen minuutin jokainen sekunti.

3 Lepää ja irtaudu. Lähes kaikki Fast Companyn esittelemät supersuorittajat yrittävät nukkua tarpeeksi. Poikkeus on DJ-tähti Steve Aoki, joka väittää selviävänsä kolmen viikon kiertueesta pelkillä nokosilla. Jutusta ei käy ilmi, pysyykö Aoki tolpillaan ilman kemiallisia apuvälineitä.

Garcetti ottaa tarvittaessa torkut metrossa tai autossa, pelaa ruotsalaista Ruzzle-peliä puhelimellaan tai soittaa pianolla jazzia. Mittavaa mediaimperiumia pyörittävä Oprah Winfrey puolestaan menee piiloon, kun hän tarvitsee hengähdystauon. Oprah vetäytyy toimistoonsa tai vaikka kaappiin. Sulje ovi, istu ja hengitä, Oprah opastaa. Miljardöörimogulin ohje on kuin kirjailija Petri Tammisen teoksesta Piiloutujan maa.

Entä kahdenkymmenen kokouksen Lorraine?

Hän menee metsään ja katselee puita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!