Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onhan sinullakin jo oma coach?

Kaikenlaisesta valmennuksesta on tullut supertrendikästä. Business coachit valmentavat yrityspomoja, personal trainerit kirittävät kunnonkohottajia, life coachien kultasuonta ovat hyvinvointiinsa panostavat keski-ikäiset naiset.

Ura
 

Asetelma oli kuin AA-kerholaisten tapaamisesta elokuvissa: Ensin paikalla olijat esittelivät itsensä etunimillä, sitten kukin kertoi vertaisryhmälle vähän fiiliksistään.

Mutta nyt piirissä ei istunut alkoholisteja vaan toimittajia, ja tahtipuikkoja piteli mentaalivalmentaja. Olin ilmoittautunut elämäni ensimmäiseen coaching-koulutukseen.

Kaikenlaisesta valmennuksesta on tullut supertrendikästä. Business coachit valmentavat yrityspomoja, personal trainerit kirittävät kunnonkohottajia, life coachien eli elämäntapavalmentajien kultasuonta ovat hyvinvointiinsa panostavat keski-ikäiset naiset. Joten kun työhyvinvointiin erikoistunut valmentaja piti yhden illan kurssia aivotyöläisen informaatiotulvasta, epävarmuudesta, muutoksesta ja aivokuormituksesta, oli pakko päästä paikalle katsomaan.

Luvassa olisi työkaluja stressin ja kiireen hallintaan, oivalluksia ihmismielen toiminnasta sekä siitä, kuinka arkeen voi helposti rakentaa oikeanlaisen, positiivisen ajattelutavan.

Opimme luennolla, että monet stressilähteistä ovat mielikuvituksen tuotetta. Jos pelko, kritiikki ja kiire ottavat mielestä vallan, ihminen ei pääse flow-tilaan, palkitsevaan virtaukseen, jossa pystyy vastaamaan koviinkin haasteisiin. Siksi aivot tarvitsevat palautumista – taukoja työpäivään, irrottautumista.

Välillä teimme harjoituksia: kirjasimme tavoitteita tasapainoisempaan elämään ja astuimme niitä lähemmäs mielikuvaharjoituksen avulla. Täytimme aistitestin. Valmentaja korosti hetkeen keskittymistä.

Valmennusbisnes on villi ala. Coacheiksi kutsuvat itseään niin akateemisesti tunnustetut johtamiskoulutusten valmentajat kuin enkelikursseja, shamaanihoitoja, rumpuenergiaa, selvänäköä ja reikihoitoja tarjoavat elämäntapavalmentajat. Certified coach -nimike kertoo usein vasta sen, että valmentaja on käynyt jonkin koulutuksen ja saanut siitä todistuksen.

Ei oma minikurssini huuhaata ollut – vaikka mielikuvaharjoitus ja hengitykseen keskittyminen kesken työpäivän tuntuvatkin vähän paksulta. Illan ydin oli silti tärkeä: aivoista kannattaa pitää huolta, ja tavoitteita niin työelämässä kuin muuten on välillä hyvä pysähtyä miettimään.

Jos (työ)elämä on niin kiireistä, että näiden asioiden kirkastuminen vaatii kalenteroitua aikaa valmentajan ohjauksessa, voi coachista olla hyötyä. Mutta aika monta keinoa oivaltaa ilmankin. Toteutus on lopulta itsestä kiinni.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!