Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esimies kuvailee unelmiensa alaisen

”Hän on ammattitaitoinen, aikaansaava ja itsenäinen”

Ura
 

Yritysten keskijohdossa työskentelevät ovat todellisia työyhteisötaitojen asiantuntijoita. He ovat samaan aikaan pomoja sekä alaisia, klassisesti puun ja kuoren välissä.

Eräs asiantuntijaorganisaation esimies kertoi HS:lle nimettömänä kokemuksiaan työntekijöistä ja työyhteisötaidoista.

”Henkilöjohtaminen on vaativa rooli. Joku on sanonut, että keskijohto on jopa vaativimmassa paikassa ainakin isommassa yrityksessä. Ylin johto tekee päätöksiä, joissa ei mietitä henkilöstöseurauksia. Ne katsovat tuloslaskelmaa, noin ja noin pitää tehdä.

Keskijohto taas joutuu ottamaan ylimmän johdon päätökset ja jalkauttamaan ne. Siinä kohtaa kysytään, että mitä ihmiset on tästä mieltä.”

”Henkilöjohtaminen on osin motivointia ja motivaation johtamista. Osa motivoituu työhön, työn imu, työ vie mennessään. Se on optimaalista. Sitten on eri syitä, joiden takia motivaatio on hukassa. Miten siihen löytää lääkkeitä? En usko, että motivaatiota voi ulkoa tuoda, joko olet innostunut tai et. Motivaation johtaminen on aina sen vaikea paikka.”

Millainen on hyvä työntekijä?

”Iso asia on kyky tai halu ottaa ja käsitellä palautetta, on se positiivista tai negatiivista. Asiantuntijatyöhön kuuluu, että toisten näkemyksiä pitää arvostaa ja ymmärtää. Siinä on hirveitä eroja.

On työyhteisötaito, että ei ota palautetta henkilökohtaisesti. Hyväksytään, että joskus tulee hyvää palautetta ja joskus korjaavaa palautetta. Työyhteisötaidon puute on usein, että jäädään liikaa vellomaan tai täysin muserrutaan, vaikka loppujen lopuksi kysymys on normaalista palautteen annosta.

Itse pidän hirveän tärkeänä työyhteisötaitona, että tulee muiden kanssa toimeen. Aina voi olla eri mieltä, mutta aina pitää tulla toimeen ja yrittää löytää vaikeisiinkin ongelmiin yhdessä ratkaisuja.

On myös erittäin tärkeää, että sopeutuu ja joustaa. Ei ota henkilökohtaisesti.

Sopeutumiskyky varmasti tulevaisuudessa erottelee hyvät ja huonot työntekijät tosi voimakkaasti. Kaikki muuttuu. Sopeutuvat työntekijät pärjäävät paremmin kuin ne, jotka pitävät sisukkaasti kiinni vanhoista tavoista toimia.”

Millaisia työntekijöitä johdat mielelläsi?

”Esimerkkityyppi, jonka esimiehenä on loistava olla: ammattitaitoinen, huolehtii itse, että ammattitaito ja osaaminen ovat kunnossa eikä esimiehen tarvitse siihen patistaa.

Hän ottaa vastuuta, ei sysää asioita muille, vaan hallitsee monimutkaisenkin kokonaisuuden ja toimii itsenäisesti. Nostaa asioita esimiehelle, kun näkee, että tarvitaan esimiehen sparrausta. Mutta muuten voin luottaa siihen, että hän on aikaansaava ja itsenäinen. Se on ihanteellinen yhtälö esimiehen näkökulmasta.

Huono työntekijä on, jos esimiehen pitää jatkuvasti huolehtia, että tulevatko työt tehdyiksi. Tai mikä on työn laatu, vaikka se tulisikin tehtyä. Jos jatkuvasti tulee mielen, että tämä olisi pitänyt tehdä paremmin. Tai jos kollegat kertovat, että muiden hommat venyvät, kun yhden duunit jäävät jalkoihin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!