Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiina Myllyniemi työskenteli 30 vuotta samassa paikassa, sai potkut ja opiskeli uuden ammatin

”Siitä seurasi itsensä löytäminen uudestaan ja henkistä vapautta”

Ura
 
Jukka Gröndahl / HS
Tiina Myllyniemi löysi itsestään uudelleen tultuaan irtisanotuksi.
Tiina Myllyniemi löysi itsestään uudelleen tultuaan irtisanotuksi. Kuva: Jukka Gröndahl / HS
Kuka?

Tiina Myllyniemi, 53

 Kiinteistönvälittäjä ja osakas Huom Suomen Asuntopalveluissa.

 Työskenteli 30 vuotta hallinnollisissa tukitehtävissä isossa pörssiyrityksessä, kunnes irtisanottiin yt-neuvottelujen seurauksena syksyllä 2014.

 Kouluttautui irtisanomisen jälkeen kiinteistönvälittäjäksi (LKV-pätevyys). Aiemmin saanut sihteerin koulutuksen.

 Asuu Kirkkonummella.

Tärkeä käänne urallasi?

Jouduin irtisanotuksi isosta pörssiyhtiöstä yt-neuvottelujen seurauksena syksyllä 2014. Pääsin heti sen jälkeen myyntikoulutukseen Huom Suomen Asuntopalvelut -kiinteistövälitysyhtiöön. Siitä puolen vuoden päästä suoritin laillistetun kiinteistönvälittäjän pätevyyden. Olen hankkinut yli viisikymppisenä reilussa vuodessa uuden ammatin.

Mitä käänteestä seurasi?

Siitä seurasi itsensä löytäminen uudestaan ja henkistä vapautta. Koen, että olen vahvistunut ihmisenä. Olen heti pystynyt hyppäämään uuteen työhön ja ollut kauhean rohkea täällä. Ensimmäisenä toimeksiantona myin kokonaisen kerrostalon Lohjalta.

Mikä käännettä edelsi?

Olin 30 vuotta entisellä työnantajalla sihteerinä ja hallintokoordinaattorina. Ehkä olin tietynlaisessa mukavuusympyrässä. Tietysti työtehtävät ja tietotekniikka kehittyivät ja sihteerin työ muuttui huimasti, mutta minulla oli turvallinen työpaikka ja kuukausiansio. Jälkeenpäin ajattelen, että olisin voinut aikaisemminkin lähteä tekemään jotain muuta. Olin kyllä tyytyväinen entisessä työpaikassani. Minulla oli kivat työkaverit ja työ oli haastavaa.

Mitä ajatuksia irtisanominen herätti?

Ensireaktio oli, että minun täytyy saada selville, miksi minut irtisanottiin. Sain vastauksen, että minussa ei ole kehityspotentiaalia ja että tilalleni valittiin tulevaisuuteen suuntautunut ihminen. Olen eri mieltä yrityksen kanssa. Ihmisissä on kehityspotentiaalia, niin kuin olen pystynyt uudessa työssäni osoittamaan. Eivät 50-vuotiaat ole pelkkää kaatopaikkakamaa.

Millaista uusi työsi on?

Monessa työpaikassa on hierarkkista ja johto kaukana. Täällä on kevyt organisaatio, joten kyvyt tulevat paremmin huomatuiksi. Tämä on yrittäjyyttä, mikä on hirveän motivoivaa. Onhan se myös shokki, kun hyppää kuukausipalkkaisesta työstä provisiotyöhön 30 vuoden jälkeen.

Mitä ajattelet irtisanomisesta nyt?

Ehkä on naiivia sanoa näin, mutta eniten harmittaa se, että kukaan ei pyydä anteeksi. Olisin halunnut päästä näyttämään, että minussa on potentiaalia.

Mitä haluat vielä saavuttaa?

Minusta tulee huippumyyjä kiinteistönvälityksessä pääkaupunkiseudulla. Haluan tehdä tätä työtä antaumuksella ja kuunnella ihmisten tarpeita. Myyntityö ja ihmisten kanssa oleminen on minun juttu.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!