Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikuntaohjaajasta tuli paljon matkustava kouluttaja: ”Välillä mietin, miksi maailman tilanne on näin huono”

Arja Vanhanen oli ohjannut ryhmäliikuntaa 20 vuotta, kun häntä pyydettiin kouluttajaksi.

Ura
 
Laura Oja / HS
Arja Vanhasen uusi tavoite on oma vastaanotto psykoterapeuttina.
Arja Vanhasen uusi tavoite on oma vastaanotto psykoterapeuttina. Kuva: Laura Oja / HS
Kuka?

Arja Vanhanen, 51

 Laillistettu ravitsemusterapeutti, ryhmäliikuntaohjaaja ja Les Mills -kouluttaja. Yksi Raxun remppa -kirjan tekijöistä.

 Pyydettiin Les Mills -kouluttajaksi vuonna 2007.

 Terveystieteiden maisteri. Myös personal trainerin koulutus sekä ryhmäliikunta-, pilates- ja joogakoulutuksia.

 Asuu Tuusulassa.

Tärkeä käänne urallasi?

Olin ohjannut pitkään ryhmäliikuntaa, kun minut bongattiin Les Mills -ohjaajien kouluttajaksi vuonna 2007. Kouluttaminen on ollut ammatillisesti iso haaste. Se on myös vienyt minua ympäri Eurooppaa ja maailmaa. Les Mills on uusiseelantilainen yritys, jonka lisensoidut ryhmäliikuntatunnit ovat samanlaisia kaikkialla.

Mitä käänteestä seurasi?

Reissaan keskimäärin kerran kuussa ulkomaille. Olen käynyt kouluttamassa esimerkiksi Venäjällä, Liettuassa, Norjassa ja Tanskassa sekä ollut mukana tekemässä uusia ryhmäliikuntaohjelmia Uuden-Seelannissa. Kansainvälisyys tuo perspektiiviä. Ihmiset ovat samanlaisia, missä vain asuvatkin. Välillä mietin, miksi maailman tilanne on näin huono, vaikka olemme niin samanlaisia kaikkialla. Meillä on sama intohimo elää ja olla onnellisia.

Mitä teit aiemmin?

Aloin ohjata ryhmäliikuntaa vuonna 1987. Ryhmäliikunta on kulkenut mukana ja ollut myös keino saada oma sosiaalinen elämä aktiiviseksi. Esimerkiksi kun sain tietää, että pääsin Kuopioon opiskelemaan ravitsemusterapeutiksi, soitin hetimmiten paikalliselle salille ja kysyin töitä. Ohjaan edelleen ryhmäliikuntatunteja ja toimin myös personal trainerina.

Mikä työssäsi on tärkeää?

Ryhmäliikuntaohjaajana haluan tuottaa onnistuneita liikuntakokemuksia asiakkaille. Kun ihmiset tulevat tunneille, he tulevat viettämään vapaa-aikaa. Haluan, että he saavat haluamansa, eli hyvän mielen ja energiaa. Kouluttajana haluan antaa tuleville ohjaajille sellaisen kokemuksen, että he haluavat lähteä tekemään intohimoisesti tätä työtä. Haluan heidän kokevan, että he pystyvät ja osaavat ja onnistuvat.

Mitä haluat vielä saavuttaa?

Opiskelen Helsingin psykoterapiainstituutissa ratkaisukeskeistä terapiaa. Haaveeni on oma vastaanotto, jossa keskittyisin hyvinvointiin. Haluaisin tehdä töitä painonhallinnan ja ehkä jonkin verran syömishäiriöiden kanssa.

Miten pidät itsestäsi huolta?

Yritän pitää mahdollisimman paljon vapaa-aikaa ja olla perheeni kanssa. Kun olen töissä, välillä tuntuu, että olen töissä aamusta iltaan ja maanantaista sunnuntaihin. Vastapainona yritän pitää pitkät lomat esimerkiksi jouluna ja kesällä. Yritän huolehtia myös siitä, että syön hyvin ja säännöllisesti ja nukun riittävästi. Ulkoilusta pitää huolen koira, ja treenaamassa käyn oman valmentajan kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!