Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perfektionisti piinaa lähipiiriään – mutta kaikkein vähiten kivaa on hänellä itsellään

Työpaikoilla muut kestävät perfektionistia vain, koska voivat selän takana kutsua häntä pilkunnussijaksi

Ura
 

Perfektionisti, sairaalloinen täydellisyyden tavoittelija, on työpaikkojen vaiettu vitsaus.

Työpaikalle mahtuu kaikenlaista väkeä. Introverttejä ja ekstroverttejä, joustavia ja autoritaarisia, huumorintajuisia ja tosikkoja. Mutta perfektionistit eivät mahdu.

Esimiehenä perfektionisti on sietämätön. Hänen mielestään ainoa syy tulla työpaikalle on tehdä töitä. Hän ei ymmärrä, että ihmiset tulevat työpaikalle tyydyttämään sosiaalisia tarpeitaan.

Perfektionisti halveksii niitä, jotka luulevat, että juoruilu kahvikupin ääressä on työntekoa. Hän irtisanoo mielessään jokaisen, joka myöhästyy palaverista tai jättää kohmelon takia kokonaan tulematta.

Perfektionisti on sokea sille, mitä puurtajat saavat aikaan. Hän näkee vain sen, mitä puurtajat eivät saa aikaan.

Perfektionisti on sietämätön myös alaisena, tai niin kuin nykyään sanotaan, tiimiläisenä. Hän hidastelee. Ei siksi, että hän olisi laiska, vaan siksi, että hän haluaa tehdä työnsä laadukkaasti.

Perfektionisti määrittelee tietysti itse, mitä on laadukas.

Perfektionistin mielestä laatua on se, että pikkujouluissa lautasliinojen ja kukkien värit täsmäävät. Toisten mielestä tärkeintä on se, että kaikilla on hauskaa.

Perfektionisti tuhahtelee tällaisille ihmisille.

Perfektionisti ei ymmärrä, että asiakas ei ole perfektionisti. Asiakas ei halua maksaa laadusta, jota ei ole tilannut.

Kenelläkään ei ole kivaa perfektionistin kanssa. Kaikkein vähiten kivaa on perfektionistilla itsellään, koska mikään ei koskaan mene niin kuin pitäisi. Muut kestävät perfektionistia, koska voivat selän takana kutsua häntä pilkunnussijaksi, niuhoksi ja natsiksi.

Perfektionismi on sairaus, joten siitä voi parantua. Paras tapa parantaa perfektionisti on antaa hänelle niin paljon töitä ja vastuita, että hän ei mitenkään pysty niistä suoriutumaan.

Jos hyvin käy, perfektionisti ymmärtää ja luovuttaa.

Sen jälkeen hän hakeutuu sellaisiin töihin kuin alun perinkin parhaiten sopi: taiteilijaksi, tieteilijäksi tai yksinyrittäjäksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!