Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kun Valtter Laaksosen jalkapalloilijan ura loppui, hänestä tuli opiskelija, isä ja mattokauppias

Nyt Laaksonen työskentelee startup-yrityksessä.

Ura
 
Laura Oja / HS
Valtter Laaksonen on oppinut, ettei ole korvaamaton.
Valtter Laaksonen on oppinut, ettei ole korvaamaton. Kuva: Laura Oja / HS
Kuka?

Valtter Laaksonen, 31

 Startup-yritys Me2We:n projekti- ja myyntipäällikkö.

 Pelannut aiemmin ammatikseen jalkapalloa.

 Valmistui keväällä 2014 kauppatieteiden maisteriksi, pääaineena henkilöstöjohtaminen.

 Asuu Vantaalla.

Tärkeä käänne urallasi?

Pelasin kymmenen vuotta ammattilaisena jalkapalloa, kunnes lopetin lokakuisena lauantai-iltana 2011. Se oli kauden viimeinen peli. Voitimme 2–0, mutta itselle jäi tilastoihin vain keltainen kortti. Mitään glamouria siihen ei siis liittynyt.

Miten päätös lopettaa syntyi?

Kun sopimus Vaasan Palloseurassa päättyi, minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä toiselle paikkakunnalle pelaamaan. Se olisi kuitenkin tarkoittanut taas opintojen lykkäämistä. Minulla oli opinnot odottamassa Vaasan yliopistossa. Lopettamista edelsi se, että olin jo tullut askeleen taaksepäin urallani. Olin pelannut pari vuotta Norjassa, ja sinne lähtiessä tähtäimessä oli pitkä kansainvälinen ura. Tulin kuitenkin takaisin Suomeen syksyllä 2010. Sen jälkeen oli tosi haastavaa löytää motivaatiota. Lisäksi olin ollut melkein vuoden sivussa alavatsavamman takia.

Miksi palasit Suomeen?

Ajauduin erimielisyyksiin valmentajan kanssa, kun meneillään oli toinen kauteni Norjassa Sogndalin riveissä. Seura ehdotti, että siirtyisin lainalle toiseen joukkueeseen. Pelasinkin loppukauden Stavangerissa. Sitten palasin Sogndaliin nokatusten valmentajan kanssa, ja sovimme pian yhteistyön päättämisestä. Se tapahtui ihan hyvässä yhteisymmärryksessä. Norjassa olisi vielä voinut olla muita saumoja, mutta vaimo oli saanut Helsingistä töitä.

Mitä käänteestä seurasi?

Olin mennyt peliuran lopulla naimisiin, ja vaimo oli silloin jo raskaana. Maaliskuussa 2012 syntyi ensimmäinen lapsi. Yhtäkkiä olin opiskelija ja isä. Se oli aikamoinen muutos siihen verrattuna, että aiemmin olin mennyt pitkin maita ja mantuja pallon perässä. Keskitin energiani opiskeluun. Suunnilleen kolmessa vuodessa rypistin ekonomin tutkinnon kasaan.

Miten työura on jatkunut?

Pääsin jo opiskeluaikoina töihin Lindströmille, jossa olin kaksi vuotta. Jos oikein haluaa pelkistää, olin mattokauppias. Myin esimerkiksi mattoja ja ravintolatekstiilejä yrityksille. Nykyisessä työssäni startup-yritys Me2We:n projekti- ja myyntipäällikkönä aloitin viime syyskuussa. Työt pyörivät erilaisten pk-yritysten ja korkeakoulutettujen yhteistyötä koskevien hankkeiden ympärillä.

Missä olet kymmenen vuoden päästä?

Olen Me2We:ssa valloittamassa jotain uutta maata. Startupissa on se hieno juttu, että skaalautumisen mahdollisuus on valtava. Toisaalta startupissa työskentelyyn pitää suhtautua niin, että kukaan ei ole korvaamaton. Samalla tavalla urheilussa piti pystyä osoittamaan paikkansa koko ajan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!