Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karoliina Kärkkäinen oli yrittäjä, mutta vaihtoi takaisin palkkatöihin

31-vuotias helsinkiläinen pyöritti omaa hoitolaa, kunnes kroppa petti. Työt ovat vaihtuneet monta kertaa ennenkin.

Ura
 
Sara Aaltio / HS
Entinen yrittäjä ja nykyinen sovellusasiantuntija Karoliina Kärkkäinen ehtii taas harrastaa.
Entinen yrittäjä ja nykyinen sovellusasiantuntija Karoliina Kärkkäinen ehtii taas harrastaa. Kuva: Sara Aaltio / HS
Kuka?

Karoliina Kärkkäinen, 31

 Aloitti elokuussa 2015 sovellusasiantuntijana Visma Solutions -ohjelmistotalossa.

 Perusti 2013 kauneushoitolan, mutta keho ei kestänyt pitkää päivää. Nyt tekee kosmetologin töitä sivutoimisesti kerran kuussa.

 Kouluttautunut pukuompelijaksi, visualistiksi ja kosmetologiksi.

 Asuu Helsingissä.

Tärkeä käänne urallasi?

Olin perustanut kauneushoitolan vuonna 2013. Koska asiakkaita ei alussa ollut tarpeeksi, työskentelin siinä sivussa puhelinasiakaspalvelussa. Se oli sellaista, että heräsin 5:30 ja olin kotona illalla kahdeksan tai yhdeksän aikaan. Lopulta kroppa petti. Kesällä 2015 päätin lopettaa hoitolan ja hakea palkkatöitä. Pääsin heti elokuussa IT-alan yritykseen Visma Solutionsiin sovellusasiantuntijaksi.

Mitä ajatuksia käänne herätti?

Itse lopettamispäätöksen tekeminen oli ehkä raskain vaihe. Oma yritys on aina oma, ja siihen liittyy paljon unelmia ja haaveita. Terveys oli kuitenkin tärkeämpi asia. Kun lopettamispäätös oli tehty, ei enää tuntunut pahalta. En koe, että mitenkään epäonnistuin. Tiesin, että yrittäjyydessä on oma riskinsä ja että hoitola tarvitsee ison asiakaskunnan pyöriäkseen. En saavuttanut sitä tarpeeksi ajoissa. Koen kuitenkin, että opin ihan hirveästi asioita.

Mitä käänne muutti?

Elämä on paljon tasaisempaa. Nyt ehdin harrastaa. Tanssin dancehallia ja housea ja olen mukana Sukeltajat Itämeren puolesta -yhdistyksen toiminnassa. Työ IT-alalla on tietysti erilaista kuin kosmetologin työ. Käytännössä työskentelen verkkolaskuoperaattorin teknisessä tuessa. Koska verkkolaskutus on aika uutta, siihen liittyy myös paljon kehittämistä, mikä on eri lailla stimuloivaa kuin aiempi työni. Tämäkin on kuitenkin asiakaspalvelua.

Mikä käännettä edelsi?

Olen työskennellyt hyvin erilaisissa paikoissa, esimerkiksi vaatekaupassa, ulkomaalaispoliisin lupapalveluissa ja kosmetologina. Välillä olen ollut puhelinasiakaspalvelussa. Punainen lanka kaikissa työtehtävissä on ollut asiakaspalvelu. Ihmettelen ihmisiä, jotka eivät vaihda työtä vaikka sen takia, että haluavat pitää kertyneet lomat. Itse olen seurannut sydäntä. Jos joku on tuntunut oikealta tai olen löytänyt mielenkiintoisen tehtävän, olen mennyt sen perässä.

Mitä haluaisit vielä saavuttaa?

Voisin pysyä IT-alalla. Tarvitsen haastetta ja vastuuta, ja nyt koen, että minulla on sitä. Jossain vaiheessa haluaisin esimiestehtäviin. Uskon, että olisin hyvä johtamaan vaikka pientä tiimiä. Tai ehkä innostun verkkolaskutuksesta ja minusta tulee asiantuntija. En tiedä. Sydän vie.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!