Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitusta on turha syyttää yliopistojen tukahduttamisesta – syyllinen on se kasvava ihmisjoukko, joka ei arvosta tiedettä, tutkimusta eikä faktoja

Ura
 
Pekka Seppänen
Kirjoittaja on valmentaja ja neuvonantaja.

Näillä sivuilla oli muutama viikko sitten artikkeli data-analyytikko Olli Luukkosesta. Jutun mukaan data-analyytikot ovat työmarkkinoilla kuumaa tavaraa.

Toivottavasti tämä on totta. Nykymaailma kun näyttää muilta osin menevän päinvastaiseen suuntaan. Yksilöllinen kokemus korvaa faktat ja tutkimustiedon.

Jos selkäsärkyni parani siinä samassa kun haukkasin valkosipulia, uskon mieluummin valkosipuliin kuin hyötyliikunnasta paasaaviin tutkijoihin.

Kukapa ei luottaisi Suomi24-sivuston kokemusasiantuntijoihin. Heillä kun ei ole omaa lehmää ojassa, toisin kuin epäilyttävillä dosenteilla ja professoreilla, jotka vain kärttävät lisää apurahaa.

Hallitusta on turha syyttää tutkimuksen ja yliopistojen tukahduttamisesta. Todellinen syyllinen on se kasvava ihmisjoukko, joka ei arvosta tiedettä, tutkimusta eikä faktoja.

Valkosipulilla mennään.

Data-analyytikon tehtävä on työstää datavirrasta tietoa, josta voisi olla työnantajalle hyötyä. Tässä ei sinänsä ole mitään uutta. Samaa työtä ovat vuosikymmenien ajan tehneet niin vakuutusmatemaatikot kuin markkinatutkijat.

Siivoojat, perushoitajat, sihteerit, toimittajat ja tutkijat katoavat. Tilalle tulee siistijöitä, lähihoitajia, assistentteja, tuottajia ja data-analyytikkoja. Tätä se työpaikkojen katoaminen pitkälti on, työnimikkeiden muuttumista.

Kun opiskelin Helsingin yliopistossa, tilastotieteen laitokselle ei kaikkina vuosina onnistuttu saamaan yhtään pääaineopiskelijaa. Tilastotieteilijät eivät olleet kuumaa tavaraa, pikemminkin erittäin kylmää.

Vika oli varmaan oppiaineen nimessä. Tilastotiedettä pitäisi ryhtyä kutsumaan numeronmurskaustieteeksi, ellei sitten data-analyysiksi.

Dataa on analysoitu ennenkin. Tilastokeskus on pitänyt siitä huolen 150 viime vuotta.

Olisi hienoa, jos myös kaupalliset toimijat opettelisivat hyödyntämään dataansa. Olen parikymmentä vuotta odottanut, että kaupan ketjut, joilla on paremmat tiedot ostotaipumuksistani kuin itselläni, alkaisivat käyttää tietojaan palvellakseen minua paremmin. Tai edes myydäkseen minulle enemmän.

Kunpa pankitkin palkkaisivat data-analyytikon. Pankista soitettaisiin ja tarjottaisiin palvelua, jota oikeasti tarvitsen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!