Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päiväkodin johtaja havahtui työntekijöiden väsymykseen – perusti miehensä kanssa yrityksen ja puhuu nyt flowsta ja voimaantumisesta

Anu Rautanen halua palauttaa työelämään luovuuden.

Ura
 
Helsingin Sanomat
Sirpa Raiha / HS
Anu Rautanen voimaannuttaa asiakastiimejään ja iloitsee hyvästä palautteesta.
Anu Rautanen voimaannuttaa asiakastiimejään ja iloitsee hyvästä palautteesta. Kuva: Sirpa Raiha / HS
Kuka?

Anu Rautanen, 44

 Startup-yrittäjä ja modernin työkulttuurin valmentaja.

 Jäi vuoden 2014 alussa virkavapaalle ja perusti miehensä kanssa Prominda Revolution -yrityksen.

 Työskennellyt aiemmin 15 vuotta lastentarhanopettajana ja päiväkodin johtajana. Koulutukseltaan lastentarhanopettaja.

 Asuu Lahdessa.

Tärkeä käänne urallasi?

Jäin päiväkodin johtajan paikalta virkavapaalle vuoden 2014 alussa ja perustin mieheni kanssa yrityksen. Irtisanouduin seuraavana syksynä ennen virkavapaan päättymistä.

Mikä käännettä edelsi?

Aloin päiväkodin johtajana ihmetellä, miksi työntekijät ovat aina niin väsyneitä. Hehän tekevät luovaa työtä aurinkoisten lasten kanssa. Ymmärsin, että työelämästä puuttuu leikkisyys ja flow. Tarvitsemme niitä, jotta voimme olla tuottavia. Jos ihmiset kokevat työssä iloa, he miettivät itse, miten työtä voisi kehittää. Puhuin tästä kotona yrittäjämieheni kanssa. Syntyi idea alkaa sparrata ihmisiä.

Mitä yrityksenne tekee?

Teemme yrityskulttuurivalmennuksia, viemme kokeilukulttuuria yrityksiin ja opetamme ihmisiä kehittämään työtään. Haluamme rikkoa totuttua tapaa ajatella, että työhyvinvointi ja tuottavuus olisivat ristiriidassa keskenään. Jos työpaikalla on jollain tavalla ahdistavaa tai liian tuloskeskeistä, on aivan päivänselvää, että organisaatio ei hyödy työpanoksesta. Ihmisten kannattaa tehdä töitä yhdessä. Silloin ihmiset ovat iloisia ja saadaan aikaan luova flow-tila.

Mitä käänne muutti?

Teen paljon enemmän töitä, mutta en koe olevani hirveän väsynyt, koska työ on niin autonomista. Pystyn yhdistämään sata kertaa paremmin perhe-elämän ja työn. Meillä on mieheni kanssa neljä lasta, ja pystymme aiempaa paremmin vastaamaan heidän tarpeisiinsa, kun olemme yrittäjiä ja vielä samassa yrityksessä. Olemme sopineet alusta asti, että noudatamme tiettyä työaikaa.

Miten puolison kanssa työskentely sujuu?

Aina ei ole helppoa. Välillä on sellaista valtataistelua, että kumpi päättää mistäkin. Toisaalta on huikeaa, miten voin luottaa häneen. Tunnemme toisemme niin hyvin, että kun olemme asiakkaan kanssa, pystymme nostamaan toisiamme potentiaaliin, johon ei ehkä vieraan ihmisen kanssa yltäisi. Ei ole sellaista estettä, että minun pitäisi olla kauhean hyvä hänen silmissään. Koska olen hänen vaimonsa, hän kyllä tietää, millainen olen.

Mikä saa sinut innostumaan?

On huikea tunne, kun näen asiakastiimeissä valtavan muutoksen. Ihmiset kertovat myöhemmin tavatessamme, että heidän käsityksensä työelämästä on kokonaan muuttunut. He voimaantuvat ja alkavat ottaa vastuuta omasta onnellisuudestaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!