Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikään ei kaduta niin kuin väärä ihmisvalinta – työntekijöitä palkataan heppoisin perustein

Ura
 

Uuden työntekijän palkkaaminen on esimiehen tärkein ja vaikein työtehtävä. Melkein yhtä vaikeaa ja tärkeää on päättää, kenet valitaan uuteen tehtävään organisaation sisältä.

Mikään ei kaduta niin kuin väärä ihmisvalinta. Rahan menetys näkyy numerosarjojen muutoksina tileillä. Mutta ihminen, tuossa se on, näkyvissä, kuultavissa ja haistettavissa. Viitenä päivänä viikossa.

Valitussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta valinnassa voi olla sitäkin enemmän vikaa.

On hämmästyttävää, kuinka heppoisesti ihmisiä palkataan vuosikausien suhteisiin. Joskus on kiire. Pitää saada nopeasti joku, että työt tulevat tehdyksi. Häneen ei tutustuta. Tutustutaan hänen papereihinsa.

Heppoisuutta kutsutaan usein prosessiksi. Mitä suurempi organisaatio, sitä mahtavammat prosessit ja sitä mahtavampi hr-osasto (entiseltä nimeltään työhönotto).

Hr-osaston tehtävä on auttaa henkilövalinnoissa, ei vaikuttaa niihin. Sama koskee headhuntereita eli rekrytointikonsultteja. Valintaan pitäisi osallistua vain niiden, jotka joutuvat kärsimään, jos rekrytointi osoittautuu epäonnistuneeksi.

Työpaikalla on niitäkin, jotka kärsivät, jos rekrytointi päinvastoin osoittautuu onnistuneeksi. He eivät halua itselleen kilpailijoita. Heidän kannaltaan hölmö hutilus on aina vaarattomin vaihtoehto.

Periaatteessa on hyvä, että henkilövalintoihin osallistuu monia ihmisiä. Mutta usein valintaan osallistuu ihmisiä, joilla on aivan liian henkilökohtaiset valintakriteerit.

Jos olisin valitsemassa työntekijöitä naapuriosastolle, jonka tuloksesta minun ei tarvitse vastata, tietäisin kyllä keitä valitsisin.

Kiinnittäisin huomion ennen kaikkea ulkonäköön. Kivan näköinen ihminen on aina virkistävä lisä työpaikan luontoisetuihin.

Omia kavereita olisi myös hyvä suosia. Liittolaiset ovat aina tervetulleita, kun pelin politiikan aika koittaa. Ja onpahan kaljaseuraa firman kesäjuhlissa.

Jos olet se, joka kärsii virherekrytoinnista eniten, älä luovuta päätösvaltaasi muille. Päätä itse.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!