Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joona Haatainen sai välähdyksen ruokakaupan hedelmäosastolla – siitä sai alkunsa Youtube-verkosto Töttöröö

Töttöröön 24-vuotias toimitusjohtaja haluaa paitsi pitää huolta suomalaisista tubettajista, myös viettää aikaa lastensa kanssa.

Ura
 
Sara Aaltio / HS
24-vuotias Joona Haatainen näki markkinaraon mainossopimusten neuvottelemisessa suomalaisille, jotka tekevät videoita Youtubeen.
24-vuotias Joona Haatainen näki markkinaraon mainossopimusten neuvottelemisessa suomalaisille, jotka tekevät videoita Youtubeen. Kuva: Sara Aaltio / HS
Kuka?

Joona Haatainen, 24

 Youtube-videoverkosto Töttöröö Networkin perustajaosakas ja toimitusjohtaja

 Ymmärsi pari vuotta sitten, että tubettamisesta eli videoiden tekemisestä Youtubeen voi tulla iso juttu.

 Melkein valmis tradenomi.

 Asuu Espoossa.

Tärkeä käänne urallasi?

Maaliskuussa 2014 sain idean, että haluan perustaa suomalaisen Youtube-videoverkoston, joka auttaa tubettajia, eli Youtubeen videoita tekeviä, tekemään hommaa ammatikseen. Tapasin Duudsonit ja selvisi, että he olivat miettineet samanlaista verkostoa. Päätimme yhdessä laittaa yrityksen pystyyn. Elokuussa 2014 Töttöröö Network oli perustettu.

Miten idea syntyi?

Prisman hedelmäosastolla tuli välähdys, että tällainen pitää tehdä. Toimin työkseni tubettajien kanssa: myin keikkoja ja sponsorisopimuksia ja sellaista. Moni suomalainen tubettaja kuului isoon, maailmalla olevaan Youtube-verkostoon. Kukaan ei pitänyt heidän oikeuksistaan huolta tai neuvotellut heille mainossopimuksia. Töttöröö tuli siihen tarpeeseen.

Mitä käänne muutti?

Meidän yrityksessä on kymmenen hengen tiimi, ja pystymme työllistämään noin 30 tubettajaa kuukausittain. Moni pystyy tekemään tubettamista täysipäiväisesti. Samalla itsellä on ollut isoja oppimiskokemuksia. Olin ujo ja epävarma, kun minun piti alkaa edustaa yritystä. Olen kuitenkin oppinut luottamaan omaan osaamiseeni, ammattitaitooni ja visiooni. On pitänyt myös miettiä, mikä on elämässä tärkeää, ja etsiä balanssia työn ja perheen välillä.

Mikä elämässä on tärkeää?

Meillä on vaimon kanssa kaksi lasta. Haluan viettää aikaa perheen kanssa. Pitää pystyä nauttimaan elämästä. Työ on kuitenkin vain työtä, vaikka koen, että se on jollain tavalla kutsumus. Tekemisessä pitää myös olla oikeat motivaattorit: ei vain raha ja oma menestys, vaan se, että voi tuottaa muille arvoa.

Mitä käännettä edelsi?

Aiemmin myin tubettajille keikkoja. Aluksi se oli klubikeikkojen myymistä lapsuuden kavereille Kouvolassa. Sitten tutustuin Justimus-videoryhmään, ja jossain kohtaa järjestimme jo kiertueen Helsingissä. Rinnalla tein perinteisempää musiikkialan markkinointiapailtu. Tubettaminen oli uutta, ja näin mahdollisuuden, että siitä voisi kasvaa jotain isoa.

Mitä haluat vielä saavuttaa?

Haluan viedä tämän jutun, suomalaista osaamista, maailmalle. Jonkin verran olemme jo pystyneet tekemään kansainvälisiä juttuja.

Onko sinulla esikuvia?

Eno on ollut minulle yrittäjänä esikuva. Hänellä on kuljetusalan yritys Pohjanmaalla. Hän on päässyt toteuttamaan haaveitaan työn kautta ja rakentanut yrityksen tyhjästä. Hän on varmaan suurin syy siihen, että olen päätynyt yrittäjäksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!