Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gradun teko muutti käsityksen markkinoinnista

Roosa Kallio siirtyi yksityiseltä sektorilta kirjastoon, jota voi markkinoida ilman rahan tuottamisen tavoitetta.

Ura
 
Ville-Veikko Kaakinen / HS
Roosa Kallio työskentelee Helsingin kaupunginkirjaston markkinointipäällikkönä.
Roosa Kallio työskentelee Helsingin kaupunginkirjaston markkinointipäällikkönä. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen / HS
Kuka?

Roosa Kallio, 37

 Helsingin kaupunginkirjaston markkinointipäällikkö.

 Innostui gradua tehdessään nonprofit-markkinoinnista ja siirtyi kaupalliselta julkiselle puolelle töihin.

 Kauppatieteiden maisteri, pääaineena markkinointi.

  Opiskelee palvelumuotoilua.

 Asuu Helsingissä.

Tärkeä käänne urallasi?

Löysin gradua tehdessä nonprofit-markkinoinnin eli voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden markkinoinnin. Silloin melkein kymmenen vuotta sitten se oli aika uutta. Pian valmistumisen jälkeen siirryin yritysmaailmasta julkiselle sektorille töihin.

Mitä käänne muutti?

On ihan erilaista tehdä nonprofit-markkinointia kuin töitä yritysmaailmassa. Yritysmaailmassa työpanoksen tarkoitus on loppujen lopuksi se, että joku saa enemmän rahaa. Nyt työllä on toinen tehtävä. Tällä hetkellä Helsingin kaupunginkirjaston markkinointipäällikkönä se on kirjastopalveluiden edistäminen ja kehittäminen. Sitä ennen vedin Etelä-Savon maakuntaliiton hanketta, jonka tavoite oli saada maakuntaan asukkaita, yrittäjiä, opiskelijoita, mökkiläisiä ja matkailijoita.

Mikä käännettä edelsi?

Olin ollut jo aika pitkään työelämässä, kun valmistuin kauppatieteiden maisteriksi 2008. Työskentelin melkein kymmenen vuotta kaupallisella puolella erilaisissa viestintä- ja markkinointitehtävissä. Tein gradun valmiiksi opintovapaalla.

Kerro nykyisestä työstäsi?

Aloitin työt kirjastossa 2012. Silloin markkinointipäällikön tehtävä oli ihan uusi. Kun näin siitä ilmoituksen, ajattelin, että ei voi olla totta, rakastan kirjastoja ja rakastan nonprofit-markkinointia. Hain ja sain työn. Johtamani yksikkö vastaa markkinoinnista ja tapahtumista. Minulle kuuluu myös palvelumuotoiluun liittyviä tehtäviä. Mielestäni se on luontevasti osa markkinointia.

Mitä muuta markkinointiin kuuluu?

Markkinointi ei ole yksittäinen mainos tai esite, vaan kokonaisvaltainen toimintatapa, jonka pitäisi olla osa koko organisaatiota. Hirveän monet organisaatiot haluavat markkinointia ja sillä aikaansaatavia tuloksia, mutta eivät ole valmiita tekemään siiihen tarvittavia muutoksia. Julkisella puolella esteinä ovat byrokratia, päätöksenteon hitaus ja budjetit.

Mitä haluat vielä saavuttaa?

Haluan, että jokainen helsinkiläinen tietää, mitä kaupunginkirjasto oikeasti tarjoaa. Palveluita on ihan valtavasti: meillä on maksuttomia työtiloja, meillä pystyy 3D-tulostamaan, meiltä saa lainaan liikuntaviraston tavaroita ja niin edelleen. Ihmiset tietävät vain murto-osan tarjonnasta.

Ville-Veikko Kaakinen / HS
Roosa Kallio työskentelee Helsingin kaupunginkirjaston markkinointipäällikkönä.
Roosa Kallio työskentelee Helsingin kaupunginkirjaston markkinointipäällikkönä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!