Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jaana Huhta on kova kokeilemaan uutta – Tilastokeskuksen yliaktuaari hakee inspiraatiota Twitteristä

Huhdan työ ja vapaa-aika sekoittuvat iloisesti, etenkin Vantaan kaupungin­valtuutettuna.

Ura
 
Mika Ranta / HS
Jaana Huhtaa odottaa työpaikalla muutto avokonttoriin.
Jaana Huhtaa odottaa työpaikalla muutto avokonttoriin. Kuva: Mika Ranta / HS
Kuka?

Jaana Huhta, 42

 Työskennellyt Tilastokeskuksessa vuodesta 2002. Ammattinimike: yliaktuaari.

 Koulutukseltaan filosofian maisteri, pääaineena suunnittelumaantiede.

 Asuu Vantaalla ja toimii siellä kaupunginvaltuutettuna.

Millainen työntekijä olet?

Olen kova kokeilemaan uutta. Työskentelen Tilastokeskuksessa yliaktuaarina, ja esimerkiksi kerran vanhaa dokumentaatiota selatessani sain idean, että olisi hyvä laatia yhteinen opas meille palkkatilastojen tekijöille. Se on sellainen palkkatilastojen päivitettävä käsikirja. Hoidan asiat nopeasti ja mieluiten etupainotteisesti. Jos tehdään esimerkiksi tilastojulkistus, haluan aloittaa ajoissa, ettei tule kiire lopussa.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Minulla on vastuullani kuntasektorin palkkatilasto, johon kerätään kaikkien kuntien ja kuntayhtymien palkkatiedot joka vuosi. Olen mukana koko prosessissa tiedon keruusta sen julkistukseen, ja lisäksi kehitys- ja sidosryhmätyössä. Tämän ohessa osallistun muiden tilastojen tekemiseen, kirjoittamis- ja tiedotustehtäviin ja kaikenlaisiin projekteihin.

Miten kehität itseäsi ammatillisesti?

Seuraan Twitterissä ja muualla verkossa kaikkea uutta. Olen myös mukana kunnallispolitiikassa. Näen Vantaan kaupunginvaltuutettuna, mitä kuntakentällä tapahtuu, ja pystyn töissä peilaamaan tilastoja siihen. Saan kaupunginvaltuutettuna jatkuvasti tuoretta tietoa esimerkiksi sote-uudistuksesta. Töissä sote-uudistus tulee mullistamaan koko kuntasektorin palkkatilaston.

Miten olet tuunannut työtäsi?

Teen etätöitä noin päivän viikossa. Tykkään lukea sähköposteja illalla kotona, koska se saattaa helpottaa seuraavaa työpäivää. Tykkään myös osallistua työpaikan erilaisiin kehitysprojekteihin, en pelkästään siksi, että saadaan muutosta asioihin, vaan siksi, että niissä oppii niin paljon.

Mikä töissä mietityttää juuri nyt?

Olen mukana työkulttuurin muutokseen tähtäävässä projektissa. Muutamme omista huoneistamme ensin väliaikaisiin tiloihin, minä esimerkiksi neljän hengen huoneeseen, ja sitten monitilatoimistoon. Olen tottunut omaan isoon huoneeseeni, jossa on voinut seistä päällään ja vaihtaa vaatteita. Toivoin uusiin tiloihin paikkaa hengähtää.

Mitä olet oivaltanut työssäsi?

Esimerkiksi palkkatilastojen käsikirjaa tehdessä oivalsin, että pitäisi järjestää aikaa asioille, jotka eivät ole päivänpolttavia. Oppaan tekeminen on osoittautunut tosi haastavaksi, koska sen kaltaiset asiat tuppaavat jäämään prioriteettilistalla alas. Kuitenkin olemme saaneet opasta tehdessä hyödyllistä tietoa. Olemme pyytäneet ulkopuolisia asiantuntijoita kertomaan esimerkiksi tietosuojakäytännöistä.

Palstalla haastatellaan eri alojen ammattilaisia, jotka raottavat ammattitaitonsa salaisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!