Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teija Hakaoja räätälöi itselleen työn, johon hän yhdisti rutiineja ja sydänverta

Kuvataiteilijan koulutuksen saanut Hakaoja työskentelee pesula-alalla toimivan Lindströmin luovana projektipäällikkönä.

Ura
 
Ville-Veikko Kaakinen / HS
Teija Hakaoja kannustaa työyhteisöään muun muassa piirtämään.
Teija Hakaoja kannustaa työyhteisöään muun muassa piirtämään. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen / HS
Kuka?

Teija Hakaoja, 33

 Työskennellyt tekstiilipalveluyritys Lindströmillä vuodesta 2009 eri rooleissa. Nyt edistää innovointia ja ideointia projektipäällikkönä.

 Opiskellut palvelumuotoilijaksi (MBA) ja kuvataiteilijaksi (AMK).

 Asuu Helsingissä.

Millainen työntekijä olet?

Ihan sama, olenko töissä siivoojana vai projektipäällikkönä, tuunaan joka tapauksessa toimenkuvaani. Vaatii työnantajalta luottoa, että näin voi toimia. Minulta se vaatii sitä, että etsin itse kehittymisen paikkoja. Nykyisen toimenkuvani räätälöimme kokonaan minua varten esimiesteni kanssa. Olen luovana projektipäällikkönä tekstiilipalveluyritys Lindströmillä.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Pyrin innostamaan ihmisiä. Se tarkoittaa kouluttamista, keskustelua ja hyvin paljon kuuntelemista. Tuon myös ihmisiä yhteen. Järjestän talon sisällä erilaisia tapahtumia, joissa työntekijät esimerkiksi kertovat, millaisia ideoita he ovat testanneet. Lisäksi teen palvelumuotoilua ja tuon asiakkaiden ääntä taloon.

Miten olet tuunannut työtäsi?

Kun olen havainnut puutteita, olen tarttunut niihin ja lähtenyt viemään asioita eteenpäin. Esimerkiksi viime vuoden projektikseni kehittyi erilaisten tapahtumien järjestäminen Lindströmin asiakasyrityksille. Saimme niissä asiakkaista paljon uutta tietoa.

Mitä olet oivaltanut työssäsi?

Ihmisillä on tarve tulla kuulluksi. Monesti saan eniten aikaan sillä, että annan ihmisille huomioni. Minun ei tarvitse itse sanoa hirveästi mitään, vaan vastaukset ovat yleensä jollain muulla, oli kyse sitten asioiden kehittämisestä tai uuden innovoinnista.

Miten kehität itseäsi ammatissasi?

Opiskelin palvelumuotoilua työn ohessa kolme vuotta, koska halusin uralla eteenpäin ja tarvitsin sitä varten uutta tietoa. Koska takana oli jo muutama työvuosi, opiskelu oli todella motivoivaa ja antoisaa. Jos olin ollut viikonlopun koulussa, minulla oli maanantaina uusia työvälineitä töissä. Nykyään toimin erilaisissa ammatillisissa verkostoissa, esimerkiksi Futures Specialists Helsinki -verkostossa. Siellä on eri aloilta ihmisiä, joita kiinnostaa tulevaisuudentutkimus ja työn muutos. Tulen tapaamisista aina inspiroituneena pois.

Mikä on työfilosofiasi?

Työn on hyvä olla sopiva sekoitus rutiineja ja sydänverta. Minulla on aika iso intohimo työhöni. On tärkeää, että ylläpidän omaa motivaatiotani. En voi innostaa muita, jos en ole itse innostunut.

Mikä sinua innostaa?

Uuden löytäminen. Esimerkiksi nyt luen evoluutioteoriaa ja rakennusalan työehtosopimusta. Molemmista löytyy todella mielenkiintoisia asioita minun työhöni.

Palstalle haastatellaan eri alojen ammattilaisia, jotka raottavat ammattitaitonsa salaisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!