Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väitöskirjan tekijästä kuoriutui tiimityöntekijä

Työterveyslaitoksen erikoistutkija Minna Janhonen oivalsi olevansa tiimityöntekijä.

Ura
 
Ville-Veikko Kaakinen / HS
Minna Janhonen kehittää itseään ammatissaan sosiaalisen median avulla.
Minna Janhonen kehittää itseään ammatissaan sosiaalisen median avulla. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen / HS
Kuka?

Minna Janhonen, 44

 Työterveyslaitoksen erikoistutkija, joka on keskittynyt työn organisoinnin kysymyksiin.

 Väitteli valtiotieteiden tohtoriksi vuonna 2010.

 Asuu Lohjalla.

Millainen työntekijä olet?

”Olen ennen muuta tiimityöntekijä. Huomasin sen oikeastaan silloin, kun puursin väitöskirjaa yksin kotona. Tykkään siitä, että saan vaihtaa ajatuksia ja ideoida muiden kanssa. Siinä oppii itse paljon uutta, ja se auttaa myös voimaan hyvin ja jaksamaan. Työskentelen Työterveyslaitoksella erikoistutkijana.”

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

”Nykyään johdan aika paljon erilaisia tutkimus- ja kehittämishankkeita, mutta haluan myös olla mukana itse kenttätyössä. Viihdyn erityisen hyvin asiakkaiden luona eli työpaikoilla juttelemassa, kyselemässä, tutkimassa ja kehittämässä. Olen keskittynyt työn organisoinnin kysymyksiin, siis johtamiseen ja siihen, miten työnteosta saadaan työpaikoilla sujuvaa.”

Miten olet muokannut työtäsi?

”Tykkään ideoida uusia juttuja ja miettiä, mitä on juuri nyt tarpeellista tutkia. Kun työelämä eli tutkimusteni aihe muuttuu koko ajan, työkin muokkautuu siinä samalla. Esimerkiksi tein väitöskirjan tiimityöstä. Huomasin, että nykyään tehdäänkin enemmän töitä verkostoissa, jotka ylittävät organisaatioiden rajat. Seuraavissa hankkeissa tutkin sitten enemmän verkostoja. Siinä tuli sellainen tuunaus ihan luonnostaan.”

Miten työtapasi ovat muuttuneet?

”Minulla on ollut tosi monta vuotta samanlainen systeemi: teen keskittymistä vaativat tehtävät kotona, ja työpaikalla ideoidaan ja kehitetään asioita. Se toimii hyvin. Ehkä näkyvin muutos omassa työssäni on se, että tutkijoita halutaan koko ajan enemmän mukaan viestimään tutkimustuloksista. Tutkijan pitää esimerkiksi olla läsnä sosiaalisessa mediassa.”

Miten kehität itseäsi ammatissasi?

”Luen, käyn seminaareissa ja olen paljon sosiaalisessa mediassa. Siellä pääsee juttuihin sellaisten kanssa, joita ei muuten välttämättä koskaan tapaisi. Olen myös opiskellut Otavan Opistossa yhteisömanagerointia eli sosiaalisen median käyttöä yhteisöjen vuorovaikutuksen apuna.”

Mitä olet oivaltanut työstäsi?

”Koko ajan puhutaan, että on kauhea kiire. On minullakin paljon töitä, mutta olen oivaltanut, että kiireen tuntua pystyy hallitsemaan. Se on aika paljolti korvien välinen juttu. Hallitsen kiirettä aikatauluttamalla ja priorisoimalla.”

Mistä saat virtaa?

”Liikunnasta, metsästä ja käsitöistä. Mutta en koe niin, että saan jostain muualta virtaa, jonka sitten kulutan töissä. Myös innostavat työjutut antavat virtaa. Esimerkiksi se motivoi, kun onnistuu ratkaisemaan yhdessä asiakkaan kanssa jonkun ongelman tai kehittämään asiakkaalle uuden tavan toimia.”

Palstalle haastatellaan eri alojen ammattilaisia, jotka raottavat ammattitaitonsa salaisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!