Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harri Saukkomaa pitää huolta riittävistä unista ottamalla nokoset autossa

Viestintäammattilainen pysäköi rauhalliseen paikkaan, panee tulpat korviin ja unimaskin päähän.

Ura
 
Heini Kilpamäki
Harri Saukkomaa otti selfien. Hän ottaa nokoset autossaan.
Harri Saukkomaa otti selfien. Hän ottaa nokoset autossaan.

”Päätin noin parikymmentä vuotta sitten, että yritän käydä nukkumaan viimeistään kello 23. Valitettavasti joudun usein tinkimään tavoitteestani. Arvostan mielettömästi hyvää unta, ja uskon, että sen merkitys aivoille on suuri.

Perustamallani viestintätoimistolla on kriisipuhelin, johon asiakas voi soittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Vastaan usein itse puhelimeen. Soitot tulevat joskus illalla, mutta harvemmin yöaikaan. Ja joskus töitä pitää tehdä muutenkin yöaikaan.

Rauhoittaviin iltarutiineihini kuuluvat nykyään usein kirja, kirjoittaminen tai hyvä musiikki, ja yritän olla näpräämättä älylaitteita ennen nukkumista. Aina sekään ei onnistu.

Olen aamuihminen ja herään usein kuuden jälkeen. Seitsemän tunnin yöuni on minulle minimi, ja kahdeksan aivan mahtavaa.

Päiväunet ovat salainen aseeni, jotta pysyisin virkeänä koko päivän ja illan. Otan noin 10–15 minuutin lyhyet päiväunet aika usein autossani ainakin neljänä päivänä viikossa. Unien jälkeen olen aina kuin toinen ihminen, rentoutunut ja kirkastunut.

Suunnittelen päiväuneni usein asiakastapaamisteni yhteyteen, kun olen jo valmiiksi poissa toimistolta. Esimerkiksi ennen tapaamisia olen varannut lyhyen ajan, jolloin pysäköin auton rauhalliseen paikkaan, jossa ei ole liikaa liikenteen melua. Usein nukun toimistoni lähellä. Asetan niskatyynyn paikoilleen, unimaskin päähäni ja korvatulpat korviin. Säädän kännykkään herätyksen, etteivät päiväunet venähdä liian pitkiksi.

Päiväunien jälkeen tarvitsen hyvää espressoa, joka tehostaa päiväunien virkistävää vaikutusta. Siksi parkkeeraan auton usein lähelle hyvää kahvilaa.

Olen sitä mieltä, että useampien ihmisten pitäisi voida nukkua päiväunia. Mietin sitä myös omassa yrityksessäni."

Harri Saukkomaa on viestintätoimisto Tekirin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!