Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Johtajien ansioluetteloista puuttuu eräs olennainen tieto, nimittäin epäonnistumiset

Ura
 
Taina Haahti
Kirjoittaja on kirjailija, joka on opiskellut kauppatieteitä ja filosofiaa ja työskennellyt johtotehtävissä sijoitusalalla.

Kun varmistui, että Britannia eroaa EU:sta, Ruotsin oikeusministeri Morgan Johansson totesi Svenska Dagbladetille: ” Cameron on lyönyt huonon johtajuuden maailmanennätyksen. Hän repi hajalle EU:n, Britannian ja oman puolueensa ja jättää sen jälkeen paikkansa.”

Cameron oli valtaan noustessaan Britannian nuorin pääministeri pariinsataan vuoteen. Osoittautui, ettei hänellä ollut suunnitelma b:tä, mutta Brexitiä ajaneilta Boris Johnsonilta ja Nigel Faragelta puuttui suunnitelma a:kin. Messiaat jättivät jälkeensä sotkun, jota siivotaan vielä pitkään.

Mitä kovempi noste, sitä rajumpi pudotus. Aleksander Stubb hypetettiin kokoomuksen puheenjohtajaksi kesällä 2014. Kaksi vuotta myöhemmin hänet heitettiin ulos.

Liike-elämässä ylimmän johdon nimitykset ja potkut hoidetaan kulissien takana. Kaava on silti hämmästyttävän samanlainen: Yhtiön johtoon nostetaan ihmemies tai ihmenainen kuten Hewlett-Packardiin Carly Fiorina. Muutamaa myrskyntäyteistä vuotta myöhemmin hänet sitten laitetaan kävelemään. Stephen Elopin piti peitota kyvyillään suomalaiset haastajat ja pelastaa Nokia. Yhtiön arvosta katosi lyhyessä ajassa yli puolet. Sitten kuvasta katosi Elop.

Bisnes ja politiikka rakastavat yli-ihmisiä. Sopivilla on sen verran työ- ja elämänkokemusta, että yli-inhimillisille odotuksille löytyy ikään kuin katetta. Kokemusta ei ole kuitenkaan niin paljon, että kaappiin olisi kertynyt luurankoja. Erehtymätön messias on toisin sanoen henkilö, jonka epäonnistumiset ovat edessäpäin.

Kokemuksesta tulee rasite: Hillary Clinton töpeksi ulkoministerinä, niinpä presidentiksi tulee valita Donald Trump, joka ei ole töpeksinyt (eikä toiminut) ulkoministerinä.

Toisista tulee parempia johtajia kuin toisista. Epäonnistumiset eivät ainoastaan kuulu johtajaksi kasvun prosessiin, vaan ne ovat välttämättömiä: vasta mokat paljastavat, millainen ihminen kuoren alta paljastuu.

Epäonnistumiset pitäisi listata tärkeimpänä meriittinä ansioluettelon alkuun. Niiden puute ei kerro etevyydestä, vaan siitä, ettei ole koskaan oikeasti laittanut itseään likoon.

Cameron möhli perusteellisesti. Nyt moni, ehkä mies itsekin, toivoisi sen tapahtuneen ennen kuin hänestä tuli pääministeri.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!