Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiljuva nälkä, aikaa vain vartti – mitä terveellisen elämän asiantuntija Hanna Partanen silloin syö?

Laillistettu ravitsemusterapeutti paljastaa muovipusseihin pakatun lempiruokansa.

Ura
 
Hanna Partanen otti selfien.
Hanna Partanen otti selfien.

”Yksi varttiruokasuosikeistani on vihannesmunakas, johon panen pakastevihanneksia, öljyä ja pari munaa. Se on vartissa sekä tehty että syöty.

Olen suuri pakastevihannesten ystävä, koska olen kiireinen, enkä aina tiedä, milloin ehdin kokata. Pakastevihannekset vähentävät ruokahävikkiä huomattavasti. Olen rakastunut lohkottuihin pakastepunajuuriin. Ne kypsyvät uunissa 20 minuutissa, eivätkä tahraa käsiä punaisiksi.

Tuoreista kasviksista kotonani on aina kirsikkatomaatteja ja paprikaa. Kun tein enemmän reseptejä, monet ihmiset tulivat kysymään, onko paprika erityisen terveellistä, kun sitä on kaikissa ohjeissani. Onhan paprika terveellistäkin, mutta käytän sitä pikemminkin siksi, että pidän siitä niin kovasti!

Olen laillistettu ravitsemusterapeutti ja yrittäjä, joten tyypillistä työpäivää ei oikeastaan ole. Pidän ravitsemusneuvontavastaanottoa kolmena päivänä viikossa, minkä lisäksi kierrän ympäri Suomea luennoimassa. Joskus on haastavaa syödä terveellisesti, kun aikataulut vaihtelevat niin paljon.

Pyrin aina laskelmoimaan, että ehtisin syödä vajaa kaksi tuntia ennen luentoa. Silloin ruoka ehtii sulaa, ja energiataso pysyy hyvänä. En voi syödä juuri ennen luentoa, koska se voi aiheuttaa närästystä. Ja ravitsemusluentojen pitäminen nälkäisenä on kamalaa, koska luennoissani on paljon havainnollistavia ruokakuvia, jotka vain lisäävät nälkääni. Pidänkin aina hätävarana autossani terveellisiä välipaloja kuten banaania, pähkinöitä tai proteiinijuomaa.

Olen huomannut, että suomalaiset luento- ja kokoustarjoilut ovat muuttuneet parempaan suuntaan. Tarjolla on paljon hedelmiä ja salaatteja. Tosin voi olla, että kun ihmiset tietävät minun tulevan luennoimaan, he kattavat tarjolle ehkä tavallista terveellisempää ruokaa.”

Hanna Partanen on laillistettu ravitsemusterapeutti ja yrittäjä.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!