Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pölötä ja uppoudu – näin Anniina Löytönen tekee työtään järjestössä

Joensuun Setlementin toiminnanjohtaja Anniina Löytönen oppii mentorilta, pitää kävelykokouksia ja perää järjestöiltä ketteryyttä.

Ura
 
Minna Raitavuo
Anniina Löytönen pitää työssään punaisena lankana inhimillisyyttä, yhdenvertaisuutta ja kohdatuksi tulemista.
Anniina Löytönen pitää työssään punaisena lankana inhimillisyyttä, yhdenvertaisuutta ja kohdatuksi tulemista. Kuva: Minna Raitavuo
Kuka?

Anniina Löytönen, 29

 Joensuun Setlementti ry:n toiminnanjohtaja vuoden alusta lähtien. Tällä hetkellä äitiyslomalla.

 Opiskellut yhteisöpedagogiksi Humanistisessa ammattikorkeakoulussa.

 Asuu Joensuussa.

Millainen työntekijä olet?

”Olen ehdottomasti tiimityöskentelijä ja ideoiden ääneen pölöttäjä, mutta toisaalta minun ihan suosikkihommaani on uppoutuminen. Tykkään esimerkiksi uusien hankehakemusten kirjoittamisesta. Yksinäinen paneutuminen on hyvää vastapainoa sosiaaliselle ja muuttuvien tilanteiden arjelle.”

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

”Joensuun Setlementti on pieni sosiaalialan järjestö, joka tekee nuorisotyötä, ikäihmisten toimintaa ja monikulttuurista työtä. Vastuullani on järjestön operatiivinen johtaminen. Talousasiat ja henkilöstöjohtaminen ovat keskeisiä. Pienessä järjestössä työni on kuitenkin kaikkea remontista raporttiin.”

Miten kehität itseäsi ammatissasi?

”Yksi tärkeä asia on minua kokeneempien ihmisten tuki ja heiltä oppiminen. Jokaisella pitäisi olla mentori, jonka kanssa voi pallotella omia ajatuksia ja ideoita. Joensuun Setlementin hallituksen puheenjohtaja on minulle sellainen.”

Miten olet muokannut työtäsi?

”Minulla ei ole ketään, joka sanoisi, että tee näin. On minusta itsestäni kiinni, millä tavalla teen työni. Teen tosi paljon etätöitä. Tykkään käyttää luovia menetelmiä, esimerkiksi pitää kävelykokouksia. Meillä on aika nuori ja leppoisa työyhteisö, johon ei pönötysmeininki sovi.”

Mitä olet oivaltanut työssäsi?

”Jos inhimillisyyttä, yhdenvertaisuutta ja kohdatuksi tulemista pystyy pitämään punaisena lankana, sillä pääsee jo pitkälle. Kansalaisjärjestöjen palvelujen laatu tarkoittaa juuri näitä asioita. Tärkeintä kaikessa ihmissuhdetyössä on kontaktin synnyttäminen. Opin sen, kun kävin pari vuotta dialogisen ohjauksen koulutusta työn ohessa.”

Miksi olet hyvä työssäsi?

”Toivon ainakin, että olen rohkea ja uskallan katsoa laatikon ulkopuolelta. Nyt esimerkiksi aloitimme seniorien sinkkutoiminnan. Ikäihmisten toiminta mielletään monesti askartelukerhoiksi tai iltapäivätansseiksi, jotka ovat myös tärkeitä. Kuitenkin 60-vuotias tarvitsee eri asioita kuin 80-vuotias.”

Mitä alallasi pitäisi tehdä toisin?

”Yhteiskunnan tila synnyttää nyt vapaata kansalaisaktiivisuutta, ja kansalaisjärjestöjen kannattaisi valjastaa se. Jäsenyyden kautta tuleva pitkän linjan järjestötyö ei ehkä ole tätä päivää. Ihmisillä on tarve tarttua nopeasti toimeen, ja kansalaisjärjestöjen pitää pystyä vastaamaan siihen tarpeeseen. Kun ihmisillä tulee ideoita, meidän tehtävämme on mahdollistaa niiden toteutuminen.”

Palstalle haastatellaan eri alojen ammattilaisia, jotka raottavat ammattitaitonsa salaisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!