Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastaatko puhelimeen yömyöhällä, Teija Tiilikainen?

Ulkopoliittisen instituutin johtaja antaa viestimille lausuntoja joskus vaatehuoneestaan.

Ura
 
Susanne Salmi

”Pidän puhelinta suljettuna hyvin harvoin: vastaan puheluihin myös iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Ulkopoliittisen instituutin johtajana koen olevani ikään kuin päivystysvuorossa. Velvoitteeni on olla tavoitettavissa ja ainakin neuvomassa eteenpäin, ellen osaa itse vastata minulle esitettyihin kysymyksiin.

Iltaisin saatan valvoa hyvinkin myöhään, jos maailmalla tapahtuu jotakin merkittävää. Esimerkiksi Euroopan talouskriisin ratkaisevissa vaiheissa seurasin EU-kokouksia ja annoin toimittajille haastatteluja pitkälle yöhön saakka. Yöuneni haluan kuitenkin rauhoittaa, ja niiden aikana puhelimeni on äänettömällä.

Muuten olen miltei aina tavoitettavissa. Olen antanut haastatteluja jopa mustikkametsästä ja hyiseltä hiihtoladulta käsin. Yleensä jätän sentään puhelimen kotiin, jos olen menossa urheilemaan tai saunomaan.

Kotona käytän puhelinkoppina vaatehuonetta. Se on rauhallinen, suljettu tila, johon ei kuulu television ääntä tai muuta mölyä. Pimeässä kopperossa istuminen on kyllä hieman yksitoikkoista.

Mieheni ja poikani ovat tottuneet tilanteeseen ja ymmärtävät, että tavoitettavissa oleminen kuuluu työni luonteeseen. Jos puhelinhaastattelu menee radioon tai televisioon, he näkevät sen eleistäni ja osaavat olla hiljempaa.

En koskaan jätä poissaoloviestiä sähköpostiini, vaan luen postejani lomallakin. Sähköpostitse tulevien asioiden hoito ei kuitenkaan yleensä ole kauhean työlästä: usein on vain mietittävä, kenelle jokin tietty asia on delegoitava tai kuka hyötyisi saamistani tiedoista.

Vaikka olen lomalla tavoitettavissa, pystyn myös rentoutumaan, sillä minulla on muutakin mietittävää kuin työasioita. Harrastan paljon urheilua: juoksen lenkkejä, käyn jumpassa ja pelaan paljon golfia. Se on tehokas virkistäytymiskeino.”

Teija Tiilikainen on Ulkopoliittisen instituutin johtaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!