Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tökkiikö töissä? – Miki Kuusi inspiroituu lukiolaistapaamisista, mutta superhuonona päivänä hän voi perua kaikki tapaamiset ja pysyä kotona

Kysyimme Kuuselta, mistä hän saa inspiraatiota työhönsä.

Ura
 
Miki Kuusi otti itsestään selfien.
Miki Kuusi otti itsestään selfien.

Junnaavatko työt paikoillaan? Ajatus ei kulje, ja jostain pitäisi saada lisävirtaa.

Kysyimme Miki Kuuselta, mistä hän hakee inspiraatiota työhönsä. Ruokakuljetuspalvelu Woltin ja startup-tapahtuma Slushin perustajiin kuuluva Kuusi on luonut Suomeen aivan uusia yrityskonsepteja. Mistä nuori toimitusjohtaja saa ideoita ja mitä hän tekee, jos työt tökkivät täysin?

”Saan energiani ihmisistä. Salainen paheeni ovat lukiolais- ja koululaistapaamiset.

Olen huomannut, että kun käyn puhumassa lukiossa tai koulussa, saan siitä aivan jumalattomasti energiaa. Tulen takaisin tähtisilmäisenä. Lukiolaiset ovat nuoria uteliaita ihmisiä ja kyselevät kaikkea. Saan siitä niin paljon, ja samaan aikaan voi antaa itsestä siinä hetkessä ja nähdä innostuksen heräävän.

Muutenkin kaikkein tärkeintä on ympäröidä itsensä sellaisilla ihmisillä, jotka innostuvat siitä, että minä olen innostunut ja innostavat vastaavasti minua. On mahtava rakentaa nyt sellaista firmaa.

Minulla on myös omat ups and downsit. Joskus työt tökkivät. Joskus kun on ihan sikahuono viikko, yritän perua joltain päivältä kaikki tapaamiset ja jäädä kotiin tekemään yksin töitä, että saa pään taas vedenpinnan päälle. Olen oppinut matkan varrella, että välillä on pakko nostaa kädet pystyyn, lähteä pöydästä ja palata siihen juttuun myöhemmin, kun on parempi fiilis.

Olen tosi ekstrovertti ihminen, ja ihmisten mielipiteet vaikuttavat minuun tosi paljon.

Slushissa saattoi olla 50 tapaamistakin viikossa omien töiden lisäksi. Opin monen vuoden jälkeen suunnittelemaan kalenterini sillä tavalla, että tiesin etukäteen, onko tapaaminen plus-, miinus- vai nollamerkkinen. Eli tulenko tapaamisesta ulos innostuneena, ilman muutosta vai masentuneena siitä, että miten maailma voi olla näin huono paikka.

Kun oli vähän negatiivisluontoisempia tapaamisia esimerkiksi isojen tai julkisten organisaatioiden kanssa ja tahti niissä paljon hitaampi, niin paketoin niitä kuin hampurilaisia. Ikävä juttu oli kuin pihvi kahden hyvän leivän välissä. Siten hallitsin energiatasoani hyvin päivässä.

Olen itse luonteeltani sen verran adhd, etten ikinä jaksaisi tehdä vain yhtä asiaa viikosta toiseen yli 40:tä tuntia viikossa. Mutta monimuotoisuus tuo rikkauden viikkoihin, ja tässä työssä viikossa on tosi monia juttuja. Tarvittaessa jaksaa todellakin tehdä 80 tuntia viikossa, jos ne jutut ovat vähän niin kuin hedelmäsalaattia.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!